Project Description

Tekst og foto: Renè Jørgensen
13. december 2019.

Uddeling af Ribe Teknisk Forenings Legat.

– En heldig ung mand fra Ribe kan nu se frem til at forsøde uddannelsen med et legat på kr. 5.000,- fra Ribe Tekniske Forenings Legat, fortæller den mangeårige formand Jørgen Skov.

– Vi havde en annonce i avisen. Den gav ikke noget resultat. Derfor forsøgte vi os med RYK IND RIBE, da mange søger deres oplysninger på nettet, fortæller formanden.

Der var kun en enkelt ansøger. Da han to gange tidligere har fået af legatet, var det da alligevel glædeligt, at Ribe Tekniske Forening kunne bevilge det nævnte beløb, som er den sidste gang, han kan søge. Den unge mand er ved at videreuddanne sig til ingeniør.

– Vi vender tilbage til RYK IND RIBE i efteråret 2020. Så må vi slå et slag for, at der kommer flere ansøgere, siger Jørgen Skov, efter det netop overståede møde, hvor beløbet blev uddelt.

Vi genopfrisker lige reglerne for, hvem der kan søge.

Er man uddannet håndværker og er man i gang med en videreuddannelse, eller søger man faglige kurser, kan man søge om studiehjælp hertil i Ribe Tekniske Forenings Legat.

Alle, der har en håndværksmæssig uddannelse og vil læse videre til et beslægtet håndværk, kan søge. Man skal enten bo i Ribe eller komme fra Ribe, fortæller den mangeårige formand Jørgen Skov, der er valgt af medlemmerne i Håndværker og Industriforeningen.

Fakta

Legatet er skabt ved salget af den gamle Tekniske Skole på Kurveholmen, som blev solgt i 60`erne. Et årligt aktieafkast fordeles i december måned hver år – med ansøgningsfrist i november. Fra Håndværker og Industriforeningen er det ud over formand Jørgen Skov, Gas – og Vandmester, malermester Hans Carl Dahlgren og Benny Nielsen fra BERIMA. Fra Esbjerg Byråd er der udpeget to medlemmer, det er Nini Oken (A) og Anders Rohr Jørgensen (V)

Annonce