Tekst og foto: René Jørgensen
26. maj 2019.

Vadehavsløbet 2019 startede igen i dag med start og mål fra Domkirkepladsen i Danmarks ældste by Ribe, som i 2014 blev kåret til Europas smukkeste mindre by.

Vadehavsløbet blev kørt for tredje gang på de tre ruter: 133, 76 og 40 km.

Af de 199 tilmeldte var der 81 på 133 km.,83 på ruten på 76 km. og på 40 km var der 35 deltagere.

Arrangør er de to cykelmotionsklubber Esbjerg Cykle Motion og Ribe Cycle Club, der i alt har gennemført løbet tre gange i Esbjerg, og med løbet i dag, også tre gange i Ribe.

Vinderen på 133 km. ruten blev Jesper Ditlevsen (38) fra Multiatleterne i tiden 3:40:59
På 76 km. blev vinderen Johnny Hessellund Iversen (153) fra Holsted Cykel Motion i tiden 2:11:56
Ruten på de 40 km. blev vundet af Lasse Borg (219) fra Aarhus Studenternes Cykelklub i tiden 1:26:55

Rytterne blev sendt afsted i regnvejr, og ruten i dag var da også med både blæst og regn.

Hjerterytterne Team Esbjerg blev det største hold. Det næststørste hold var Bramming IF/Skjern Bank.

Godt forblæst kom rytterne i mål til en fadøl og en grillpølse. Dog var der ikke som sidste år, hvor vejret tillod en god gang hyggesnak ved bordene – i år gik det hele lidt hurtigere på denne småregnende søndag, hvor det også kneb lidt med tilskuere.

Til venstre Ribe-rytteren Gert Mikkelsen med startnummer. 135 kører over målstregen i tiden 2:36:23

Selv om vejret ikke var det bedste, var der ikke noget galt med det gode humør blandt rytterne. Måske var det også nemmere at grine lidt efter løbet, end før man begav sig ud på de mange kilometer.

Dårligt vejr eller ej – en snak, en øl/vand og en grillpølse er velfortjent for de seje ryttere, der trods vejret gennemførte løbet.