Scoop i RHK: Michael Bruun træner de unge målvogtere

Hjem/Artikler, Sport/Scoop i RHK: Michael Bruun træner de unge målvogtere

Annonce

Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, onsdag den 11. september

Ribe HK har lavet noget af et scoop. Det er lykkedes at få den tidligere landsholdsmålmand og nuværende målmandstræner for DHF og TTH Holstebro, Michael Bruun, til at træne ungdomsafdelingens målvogtere i Ribe HK i denne sæson.

Det betyder, at klubben kan give de unge keepere specialtræning otte gange i løbet af sæsonen, idet aftalen går ud på, at Michael Bruun skal tage turen fra hjemmet til Ribe otte gange.

Ud over at være målmandstræner og med i talentarbejdet i DHF, er Michael Bruun også tilknyttet TTH Holstebro som assistenttræner.

-Vi er rigtig, rigtig glade for, at Michael har indvilget i at hjælpe os. Vi vil meget gerne gøre noget for vores unge keepere. Målvogterne bliver let lidt glemt i den almindelige træning, fordi der er få målmænd og mange markspillere.

– Det er også svært at skaffe målvogtere, og med det her vil vi gerne markere, at vi vil gøre meget for ungdomsafdelingen og for målvogterne, fortæller Klaus Sundtoft, der er manden bag scoopet.

Spillede begge i RHK

To venner mødes igen – Michael og Klaus.

Klaus Sundtoft kender Michael Bruun fra den gang, de begge spillede på Ribe HK’s førstehold tilbage i 1991 til 1993. Og det venskab er en medvirkende årsag til, at Michael Bruun sagde ja til Ribe, da de to parter startede en snak om mulighederne i april-maj i år.

-Og vi er meget glade for, at Michael sagde helhjertet ja. Der var selvfølgelig lige nogle ting, der skal afstemmes med kalenderen, fortæller Klaus Sundtoft.

Spændende projekt

Selv siger Michael Bruun, at han finder projektet meget spændende.

– Det er ikke let at give noget på otte gange, hvis der ikke også arbejdes med det til dagligt. Derfor er trænerne også involveret, så de kan arbejde videre med tingene.

– Jeg vil gerne være med til at give noget tilbage af alt det, jeg har fået gennem håndbolden. Jeg har selv spillet i Ribe HK og befundet mig rigtig godt i klubben. Så det er dejligt at komme tilbage, forklarede Michael Bruun, der i øvrigt et år spillede i RHK sammen med Lars Christiansen.

Gik selv forrest

Michael i gang med instruktionen

Og selv om nogle af de helt ungdommelige målvogtere ikke kendte Michael Bruun, skal de nok komme til det. For han gik selv forrest på gulvet, da projektet denne onsdag aften blev startet med en gang basistræning. Og at dømme ud fra den iver, de unge gik til opgaven, er der ingen tvivl om, at det bliver et godt projekt.

Foreløbig gælder kontrakten for denne sæson, men Klaus Sundtoft ser den gerne videreført, og Michael Bruun var i aftes bestemt ikke afvisende.

– Men lad os nu se. Det kan være de i RHK ikke gider have mig mere, når de har set den første gang træning, lød det med et grin fra Michael Bruun.

Klaus Sundtoft fortæller at projektet primært retter sig fra U13 og opefter.

– For det er som U13-spiller, at de unge for alvor begynder at finde den plads, de vil spille på.

Fakta

Michael Bruun, 49 år, er født i Skive, hvor han stadig bor. Han nåede at spille 98 a-landskampe og lagde sin aktive karriere på hylden i 2012, hvor han spillede for Mors-Thy Håndbold. Han kom til Mors-Thy i 2011 fra TTH Holstebro. Han var med til at vinde bronze ved EM i 2002 og som træner med til at vinde guld ved VM i 2019.

Fra før det var nu: Michael Bruun ses lige titte frem mellem Ribe HK-spillerne. Fra venstre er det Lars Geil, Klaus Sundtoft, Jesper Ø. Pedersen, Ole Lauridsen, John “Bulder” Johansen og Lars Christiansen. Bagest ses tidligere målmand Leif Eriksen.

Annonce