Tekst: Johnny Tauman    Foto: René Jørgensen
21. september 2019

I 49 minutter leverede Ribe-Esbjerg HH blændende håndbold mod Mors-Thy Håndbold kronet med et mål af marginalspilleren Niels Dahl. Der lød et forløsende brøl, da den 205 centimeter høj bagspiller sendte bolden i mål – bag Mors-Thy Håndbolds målmand Nicklas Graugaard Nielsen, der havde afløst en sønderskudt Søren Pedersen – til stillingen (25-13). Forinden havde målmand Tim Winkler snuppet et straffekast, samt pareret endnu et skudforsøg på en returbold i en dobbelt redning.

Der var gang i publikum fra Mors-Thy Håndbold – så godt at småbørn kan beskyttes. De larmede konstant gennem hele kampen.

Ribe-Esbjerg HH sejrede fortjent (27-22)

Da slutsignalet lød, kunne de 702 tilskuere konstatere, at Ribe-Esbjerg HH fortsat topper håndboldLIGAEN med en sejr over Mors-Thy Håndbold på (27-22) efter en føring på pausen på (13-8).  I oplægget til kampen fortalte cheftræner Lars Walther, at holdet har to stabile straffekastskytter i Nicolai Nygaard og Mathias Jørgensen, men begge brændte hver et straffekast i begyndelsen af kampen – så her skal der trænes lidt ekstra.

Sløve perioder bliver kortere

”Og så har vi arbejdet med de ”sløve perioder”, lød det fra Lars Walther. Kampens start viste også sikkerhed og koncentration med føringer på (3-1) og (6-2) – og en stærkt kæmpende Miha Zvizej; men så opstod der en scoringspause på hele 7 minutter – og havde kampens spiller målmand Søren Rasmussen ikke været en sikker skanse, kunne kampen have tippet her (Søren opnåede en redningsprocent på hele 43,33).

Nicolai scorede knap så mange mål, som han plejer – men her i et forsøg, som gav mål

Kanonerne blev indstillet

Efterfølgende fik både Mathias Jørgensen, Nicolai Nygaard og Runar Kárason indstillet deres kanoner. Og det er dejligt at opleve trænertemaets arbejde, hvor både assistenttræner Kristian Kristensen og Lars Walther måtte smile af en tåbelig udvisning af Runar Kárason.

Hele tiden i kontrol

De forskellige stillinger i 2. halvleg viser, at REHH havde fuld kontrol – og spørgsmålet i grunden kort og godt handlede om enten en massakre af Mors-Thy Håndbold eller spilletid til marginalspillere: (14-9), (17-11), (20-12), (25-13), (26-22).

Det blev kæmpet med alle midler – og riven i trøjen blev i påtalt

Stolt træner fik alle spillere i kamp

”Jeg er virkelig stolt og glad over, at vi er ubesejret og har en flot delt førsteplads”, siger cheftræner Lars Walther til RYK IND RIBE og fortsætter: ”Da vi førte med 12 mål valgte vi at give spilletid til marginalspillerne, så de også fik mulighed for at mærke tempoet og kravene til præcision – og det gik, men at tabe perioden med 7 mål er i overkanten. Alligevel tror jeg, at det var en god investering med spilletid frem mod de mange kampe, som venter”.

Kasper Kvist har glemt skuffelsen

En spiller, som løftede sig meget og genfandt troen på sine kompetencer fra fløjen, var Kasper Kvist, der både scorede til (14-9), (15-9) og (15-10). RYK IND RIBE havde en snak med Kasper lige efter kampen for at høre, hvordan han havde bearbejdet afbrænderen inden for de sidste sekunder i forrige kamp mod Fredericia Håndbold, som kostede sejren. ”Jeg gik lidt ved siden af mig selv noget af mandagen – og ærgrede mig selvfølgelig over ikke at være blevet helten, der bragte REHH foran med to mål, men derimod indtog ”skurke-rollen”, der kostede et point til slutstillingen (29-29). Der var derfor rigtig dejligt at få scoret nogle sikre mål i dag”, udtaler Kasper Kvist.

De lange diskussioner pynter ikke i håndboldsporten

Observatøren ville ses

Hvorfor skulle kampens observatør skabe kaotiske diskussioner, som ikke gavner håndboldsporten og på sigt kan skræmme tilskuerne bort. I dagens kamp valgte observatør Jens Henriksen at kaste sig over nogle spilleres ankelbeskyttere – og den nødvendige sikkerhedstapning.
Hvorfor forhold, som skal kontrolleres FØR kampstart, pludselig skal give et længerevarende spilstop, står hen i det uvisse. Spillere og officials står ligeledes uforstående over for, at koryfæer (læs landsholdspillere) ofte får lov til at slippe for tiltale for en tilsvarende mangelfuld tapning. Stop farcerne – forenkl afviklingen af spillet.

Søren Rasmussen stod en næsten perfekt kamp – med høj redningsprocent

Målscorere

REHH: Runar Kárason og Kasper Kvist hver 5 mål, Nicolai Nygaard 4, Magnus Søndenå og Miha Zvizej hver 3, Simen Schønningsen, Lars Mousing, Mathias Jørgensen, Anders Christiansen, Niels Dahl, Lasse Uth og Gunnar Steinn Jónsson hver 1 mål.

Mors-Thy Håndbold: Erik Thorsteinsen Toft 6 og Emil Bergholt 4.