Tekst & Foto Johnny Tauman
12. august 2019

Stemningen i Ribe-Esbjerg HH´s trup er klart forbedret siden forrige sæson– med en slidt begreb, så kan man sige, at der er en god kemi mellem holdets spillere – både på banen og uden for banen. Trænerteamet med cheftræner Lars Walther og assistent træner Kristian Kristensen går til opgaverne med en stoisk ro og balance – sammen udstråler de overblik og har tydelige vejledninger / guidninger af spillerne.

Trænerteamet arbejdede solidt med gode og præcise guidninger – og  positive tilkendegivelser

Sikker sejr over St. Hallvard

Mandag formiddag spillede ligaholdet træningskamp i Blue Water DOKKEN mod det norske hold St. Hallvard, som er ved at gøre sig klar til den første sæson i den norske LIGA.
Det var tydeligt at se, at REHH er længere fremme i forberedelserne end nordmændene, der blev slået med (32-21) efter en pausestilling på (14-8). Den norske sæson starter først i september.

Holdet strammede op efter Team-Time-Out

Efter en lidt famlende start – og bagud med et enkelt mål, tog Lars Walther holdets første Team- Time-Out. Og her var det tydeligt for de få tilskuere, at der er sket noget – i hvert fald strammede hjemmeholdet grebet og gik på (9-7) og senere (11-7). Da Nicolai Pedersen scorede på straffekast og kom tilbage i forsvaret fik han et ”skulderklap” (beskeden fra målmand Søren Rasmussen var ikke til at tage fejl af: ”Godt Nico” – jo, opbakningen til hinanden er intakt).

Nicolai som skarpretter

Det var en fornøjelse af følge Nicolai Pedersen – både som playmaker og i forsvaret, hvor spilleglæden og intensiteten lyste ud af øjnene. Ikke mindst scoringen til (31-21) i kampen 57. minut kan holdets træner team glæde sig over. Efter en Team Time Out spillede REHH disciplineret i et aftalt spilkoncept med Nicolai Pedersen som den sikre skarpretter.

Playmaker Gunnar Stein sad over med en mindre skade

Niels Dahl imponerede

En anden spiller, som også imponerede RYK IND RIBE´s medarbejder, var Niels Dahl som nettede fire gange. Det kunne godt være blevet til et par scoringer ekstra, men det er vanskeligt at være 205 cm høj og så være i gennembrud på stregen blot seks meter fra mål. ”Ja, så skal bolden i hvert fald have en nedadgående retning,” sagde en smilende Niels efter kampen.

Niels Dahl i en forsvarsaktion

Fysioterapeut arbejde med småskader

Holdets nye fysioterapeut Mikkel Kolind Mathiassen havde en rimelig fornuftig formiddag – forebyggelse og behandling af nogle småskader (læg, knæ mm) samt hjælp til den norske bænk. Og så havde han en god snak med Lars Walther efter pausen.

Fysioterapeut Mikkel Kolind giver status til Lars Walther efter pausen

Et par “direktører”

I 2. halvleg overtog Tim Winkler målmandsposten og gjorde det ganske godt – det samme kan man sige om de øvrige spillere, som fik spilletid. Der var plads til ”et par direktører” og manglende skarphed i skud mod ”tomt mål” fra egen banehalvdel samt et par upræcise afleveringer om 25 m.

Tim Winkler er tilbage på målmandsposten – og vil sammen med Søren Rasmussen kunne skabe resultater bag et levende forsvar

To træningskampe før TTH

Disse skønhedspletter kan rettes til i de to træningskampe, der skal spilles inden den store prøve mod TTH, Holstebro i pokalkampen i Ribe Fritidscenter 24. august. Først gælder det fredag TM Tønder – senere er modstanderen SønderjyskE Herrer.