Tekst og foto: René Jørgensen
29. juni 2019.

Lørdag eftermiddag blev det første af tre cykelløb i denne weekend sat i gang. Lørdagen bød på linjeløb for U19 herrer, der startede klokken 14.30 fra Odins Plads.

Eneste Esbjerg rytter der deltog i dagens løb, var Lasse Kruse Sibbert, der til dagens løb kørte med 107.

Før rytterne blev sendt afsted, blev der speaket på pladsen og flere af holdene fik tiden inden start til at gå med at fortælle om deres forventninger til løbet.

Formanden for Esbjerg Kommunes Teknik og Byggeudvalg Søren Heide Lambertsen havde taget turen til Ribe for at holde tale, før turen gik tilbage til Esbjerg, hvor formanden skulle stå for præmie overrækkelsen.

Mange tilskuere havde taget opstilling for at følge de unge ryttere, der blev sendt afsted i høj solskin, 21 grader, og en let vind.

Fra starten på Odins Plads blev der kørt i samlet flok til Bjerrumvej, hvor løbet blev givet fri, og hvor den egentlige start foregik. U19 rytterne skulle ud på en 125 kilometer lang strækning, der sluttede i Esbjerg.

Det danske mesterskaber i sporten køres i år i Esbjerg Kommune. Det sker i et samarbejde med den lokale cykelklub i Esbjerg, Esbjerg Cykle Ring af 1919, der i år har 100 års jubilæum. Øvrige samarbejdspartnere er Esbjerg Kommune og Dansk Cykel Union.