Project Description

Tekst og foto: Renè Jørgensen
18. december 2022.

Kræftsyge Flemming Pedersen vil have noget ud af livet

Flemming besluttede sig for, at han ikke kun vil overleve – han vil leve.

En Fender guitar skal males og ud blandt musikerne i det danske koncert land

– Ideen startede jo egentlig fordi Mika Vandborg hørte om min diagnose. Uhelbredelig kræft. Startet i endetarmen, og metastaser i lever og lunger, fortæller en ærlig Flemming Pedersen, Brøns.

Han ville komme og spille en koncert for mig. Lille mig. Flemming fra Brøns. Det blev så lidt sjovere, da Ole Kibsgaard så det på Facebook så ville han også være med. De to kommer og spiller en koncert for mig og mine venner d 3. februar 2023 i Emanuel – Skærbæks kultur- og forsamlingshus.

Guitaren som Lars Bollerslev maler skal ud at leve hele næste sommer. Den skal spilles af mere eller mindre kendte guitarister, der så skriver autografer på bagsiden af den. Så skal den sælges på auktion til fordel for Knæk Cancer. Før auktionen, skal guitaren ud på en større rejse, hvor forhåbentligt mange kendte danske guitarister vil spille på den og sætte deres autograf. For Flemming gælder det om at kunne overtale guitarister på sommerens koncerter til at støtte op om hans projekt.

Om guitaren fortæller Flemming Pedersen, at det er en Fender Squier Stratocaster, En guitar til en værdi af 4500 kroner, skænket af musikbutikken Akustikken i Aarhus. Motivet på guitaren som Lars Bollerslev maler, har en relation til den natur som Flemming elsker og sætter stor pris på. Marskmanhuset i marsken vest for Skærbæk i Sønderjylland.
– Markmandshuset er jo et sted hvor der er ro og fred. Et sted i naturen her i marsken. En del af historien om Misthusum. En historie jeg tit fortalte da jeg var bus chauffør, fortæller Flemming Pedersen.

Ribe får også muligheden for at støtte projektet.

Når Rock på Postgården sidst i august er på programmet. En fest der er total udsolgt til, vil man kunne opleve bandet med rødder i det sønderjyske spille et nummer på guitaren. Bandet Old School med rødder i Skærbæk, vil, som forhåbentligt mange andre kendte guitarister spille et nummer på guitaren, og skrive sin autograf på den.

Alle guitarister skal samtidig få optaget en lille videosekvens som skal følge guitaren til den sælges på auktion, der gerne skulle indbringe ”Knæk canceren” flere penge til forskning. Hvert efterår samles der ind, og det er her Flemming Pedersen håber at guitaren kan blive solgt for et pænt beløb.

Fakta:

  1. Mika Vandborg er en dansk professionel guitarist, sanger og sangskriver, har bl.a. spillet sammen med Gnags, Love Shop, Claus Hempler, Kasper Winding, Ida Nielsen og Dicte.
  2. Ole Kibsgaard er musiker og producer. Han har samarbejdet med en lang række musikere og været har været medlem Shu-Bi-Dua fra 1997 – 2011. Mange kender nok Ole Kibsgaard fra børneprogrammet Kaj og Andrea.
  3. Marskhuset ligger i Misthusum området, som er navnet på resterne af en bebyggelse, der ligger i marsken vest for Skærbæk. Stedet består af et antal kunstigt skabte forhøjninger såkaldte værfter. Ovenpå værfterne har der ligget gårde. Bebyggelsen stammer tilbage til midten af 1100-tallet og opgives først i midten af 1800-tallet, hvor bønderne flyttede ind til Skærbæk. Det lille markmandshus, tilhører Museum Sønderjylland.

Lars Bollerslev i gang med projektet.

Old School, bandet med rødder i området Flemming kommer fra, spiller på guitaren til Rock på Postgården i august 2023.

Privatfoto af Flemming Pedersen fra Lars Bollerlevs galleri, under optagelser til TVS.

Lars Bollerslev ved maleriet af Marskmanhuset, der er motivet på guitaren der nu skl ud på en længere rejse for at til sidst, at at blive solgt på  auktion til fordel for Knæk Cancer.

 

 

 

Annonce