Trådløse parkerings-sensorer virker kun rigtigt en gang i mellem

Hjem/Artikler, Vand og trafik/Trådløse parkerings-sensorer virker kun rigtigt en gang i mellem

Annonce

Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, fredag den 6. september

Der vil gå endnu en tid, inden de elektroniske parkeringsskilte i Ribe kommer til at fungere.

Hvor lang tid, der bliver tale om, tør formanden for udvalget for teknik og byggeri, Søren Heide Lambertsen (S) ikke spå om.

Udvalget har netop fået en orientering omkring situationen, og Søren Heide Lambertsen fortæller, at man nu har fundet en fejl i de trådløse sensorer, der skal sende signaler om til- og frakørsel fra parkeringspladserne til de skilte, der skal fortælle bilisterne, hvor og hvor mange ledige pladser, der er.

– Det har vist sig, at de sensorer indimellem fungerer fint, men indimellem giver de helt forkerte signaler, og dermed kommer der også helt forkerte oplysninger på skiltene, fortæller Søren Heide Lambertsen.

Han fortæller, at det ikke er de sensorer, der er lagt ned på parkeringspladser, det er galt med. Det er de, der registrerer til- og frakørsel.

Det betyder, at de trådløse sensorer nu skal skiftes ud med nogle, der via kabel er forbundet med parkeringsskiltene.

– Der er ingen, der er mere trætte af det her end vi og så det firma, der har leveret systemet, siger Søren Heide Lambertsen.

Men firmaet har da etableret lignende systemer andre steder?

– Ja, men det er første gang, de bruger de trådløse sensorer, og de virker altså ikke hele tiden, siger udvalgsformanden, der også fortæller, at indførelsen af de elektroniske tavler i Esbjerg er stillet i bero indtil videre.

– Nu skal vi være sikre på, at det kan fungere i Ribe, før vi går i gang i Esbjerg, lyder det fra formanden.

En af de fejl, der har været årsag til de misvisende informationer på p-skiltene var, at bilisterne skar svingene af, når de kørte ind på eller ud fra parkeringspladser. Derved kom nogle til at køre i den forkerte vognbane, så indkørende biler blev registreret som udkørende og omvendt. Det problem skulle være læst med opsætning af stelere, så bilisterne kører i de vognbaner, de skal køre i.

Annonce