Tekst & Foto: Johnny Tauman
15. oktober 2018

Ribe-Esbjerg HH tabte skuffende den 6. ligakamp mod SønderjyskE Herrer med (21-23) i Blue Water Dokken efter en halvlegsføring på (11-10). Publikum – sæsonrekord med 1607 – blev i 1. halvleg vidne til en jævnbyrdig affære mellem de to mandskaber.

God start lovede godt

Ribe-Esbjerg HH kom godt fra start med en flot scoring af Miha Zvizei. Herefter fandt Gunnar Steinn Jónsson vej til netmaskerne to gange til (3-2).
Stemningen var høj på lægterne – en koloni højt klappende sønderjyske tilhængere forsøgte på bedste vis at lægge tryk på hjemmeholdet – og samtidig påvirke kendelserne. Ribe-Esbjerg HHs tilskuere fulgte trop godt hjulpet af trommeslageren.

Dobbelt udvisning tændte hallen

Da der var spillet 28:27 valgte dommerparret en dobbelt udvisning – REHH’s Nikolaj Pedersen og SønderjyskE Herrers  Aaron Mensing. Det var som om denne kendelse tændte krudtet – og derfor blev slutningen af 2. halvleg næsten en farce, da fire markspillere var sendt til afkøling på samme tid. De to andre udvisninger tilfaldt Rasmus Boysen fra hjemmeholdet og Frederik Børn fra udeholdet.

Ribe-Esbjerg HH foran med tre mål

Føringen (11-10) ved pausen holdt ganske kort – straks i starten af 2. halvleg udlignede SønderjyskE (11-11) i en periode, hvorefter holdene fulgtes pænt ad – forskellen var især Nicolai Pedersen, som fik hul på bylden i denne kamp.Efter 40 minutters spil kom så tre målsføringen (16-13) med Nicolai Pedersen femte mål – og muligheden for at komme foran med fire mål.
Sådan gik det bare ikke – og med godt 12 minutter tilbage kunne SønderjyskE udligne til (17-17).

Gode målmænd på begge hold

Vigtig redning af Søren Rasmussen gav kontra, hvor Runar Karason scorede i det tomme mål (18-17). Søren Rasmussen leverede i den periode det nødvendig målmandsspil med flere gode redninger – og nåede gennem hele kampen op på en redningsprocent på 42.
Men sønderjyske målmand Thorsten Fries gjorde det også fremragende og stod med en redningsprocent på over 52.

SønderjyskE havde overskud i slutfasen

Udligning (18-18) – hold da op, hvor det er blevet en forsvarskamp.
På straffekast kom SønderjyskE foran (18-19) samtidig med en udvisning til hjemmeholdet.
Nu måtte det mentale spændingsniveau stå sin prøve for REHH.
Der blev udlignet (19-19), men straks efter (19-20) med blot 5 minutter tilbage.
Nikolai Pedersen fik hallen til at koge, da han med sin syvende scoring udlignede til (20-20).
Under 4 minutter tilbage – SønderjyskE på (20-21), mens Miha Zvizei sad udenfor.

Et sidste pres fra Walther

SønderjyskE kom på (20-22) i et tomt Ribe-Esbjerg mål. Aftalerne holdt ikke. Det må bare ikke ske på topplan.
Sidste håb – cheftræner Lars Walther lægger op til massivt pres, som udløser et straffekast og reducering (21-22).
Men, men, men! SønderjyskE scorer til (21-23) og giver hermed hjemmeholdet sæsonens 6. nederlag. Ribe-Esbjerg HH har endnu ikke prøvet at vinde på hjemmebane. Det bliver måske, når holdet spiller i Ribe Fritidscenter!

Topscorere for REHH: Nicolai Pedersen 7, Runar Karason 5
og for SønderjyskE Herrer: Christian Jensen 6, Frederik Børm 5