Tekst & Foto: Johnny Tauman
6. oktober 2018

Trænerteamet Lars Walther og Morten Seier-Larsen var før kampen mellem KIF Kolding og Ribe-Esbjerg HH fremme med en melding om, at spillerne måske havde trænet for hårdt – men at de samtidig kendte vejen til succes.
Med sejren over KIF Kolding (20-24) er vejen vist – og pointene må fremover tikke ind på kontoen, så holdet får kontakt med midterholdene i håndboldligaen.
Til kampen var forrige sæsons succesfulde målmand Tim Winkler gledet helt ud – så målmandsduoen bestod af Søren Rasmussen og Søren Haagen.

KIF Kolding kom godt fra start

KIF Kolding fik lov til at score kampens første mål til (1-0) og efter (2-0) fik Magnus Søndenå endelig hul på bylden (2-1) i en periode, hvor KIF Kolding allerede var i undertal.
KIF Kolding prøvede at presse REHH ved at spille uden målmand – og ”i tomt mål” faldt udligningen ved Kasper Kvist.
Ribe-Esbjergs Nicolai Pedersen tacklede Viudes for voldsomt – og så var det pludselig hjemmeholdet der efter godt 9 minutter kom i overtal – endda med to spillere, da Magnus Søndenå også måtte ud.

Kampen tippede til REHH

Trods ”modgangen” tippede kampen alligevel over til udeholdets fordel – og fra (4-4) blev det (4-6) og (4-7).
Ribe-Esbjerg HH´s Jacob Heinl fik holdets tredje udvisning – men holdet formåede at holde koncentrationen og da Kasper Kvist igen scorede, valgte KIF´s cheftræner at smide det GRØNNE kort og tage en Team-Time-Out bagud på (6-8). Det havde nu ingen effekt.
Ribe-Esbjerg HH kom på (6-10), (7-11).

Klogt valg af målmand

Målmand Søren Rasmussen viste som første valg stor klasse med vigtige redninger (en redningsprocent på 40 i 1. halvleg, som er den højeste i denne sæson i ligaen – og den holdt kampen ud!!!) – og på bænken var cheftræneren oppe i et højere gear og forlangte direkte skud frem for skruebolde – ikke mindst fordi KIF Kolding i undertal fik reduceret til (10-11) og senere udlignet til (11-11).
Magnus Søndenå fik bremset nedturen – og fik med sin scoring (11-12) genskabt føringen som holdt til pausen. Magnus Søndenå fik sin anden udvisning 1 sekund før pausefløjtet – og derfor starter REHH 2. halvleg i undertal.

REHH føring på to mål

Anden halvleg startede i undertal – Kasper Kvist misbrugte fra fløjen efter blot 28 sekunder – og så fik KIF Kolding udlignet til (12-12) og kom endog foran (14-13), men Gunnar Jonsson, Kasper Kvist og Runar Karason ville det anderledes med tre mål (14-16).

Uhyggeligt spændende

En misbrugt straffekast fra Magnus Søndenå med et lob betød, at Kasper Irming kunne udligne til (16-16) og Jens Svane bringe hjemmeholdet i front (17-16) samtidig med en unødvendig udvisning til Kasper Kvist.
Det lykkedes at udligne til (17-17), (18-18) – på det tidspunkt balancerede kampen på et knivsæg. Ville Ribe-Esbjerg HH igen kollapse – eller var den psykiske balance på plads med godt 15 minutter tilbage. Uhyggeligt spændende og jævnbyrdigt – Miha Zvizei (19-19) og efter en Team-Time-Out kom Ribe-Esbjerg HH igen i front med to mål af Runar Karason (19-20) (19-21), der dermed nåede op på 7 scoringer. Samtidig lukkede Søren Rasmussen fuldstændig af.

13 minutters scoringskrise

Da Lukas Karlson havde bragt udeholdet foran med tre mål, tog cheftræner Lars Fredriksen straks Team-Time-Out. Hjemmeholdet havde ingen midler til at finde vej til netmaskerne bag en storspillende Søren Rasmussen, der holdt buret rent fra 45:06 til 58:14.  Scoringskrisen på 13 minutter afgjorde kampen, da Ribe-Esbjerg HH i mellemtiden havde skabt et solidt forspring på fire mål (19-23). Med 30 sekunder tilbage cementerede Kasper Kvist den tiltrængte sejr til Ribe-Esbjerg HH på (20-24)