Tekst & Foto: Johnny Tauman
17. maj 2024

Med to et halv minut tilbage af kampen bragte Fredericia Håndbolds Anders Kragh Martinussen sit hold i spidsen med (27-25). Den propfyldte thansen ARENA var på kogepunktet – larmen fra de rødklædte tilskuere var kolossal, men i et hjørne stod 300 blåklædte Ribe-Esbjerg HH tilskuere – og de havde ikke til sinds at give noget bort. Anført af en brølende formand for fanklubben Kim Falkesgaard Arnsbæk blev REHH spillerne båret frem.
Andreas Søgaard kvitterede med en scoring til (27-26).
En FANTASTISK redning af Niklas Kraft i REHH-målet.

Vigtigste scoring på straffekast

Og så udlignede Jakob Frederiksen på straffekast med 1½ minut tilbage (27-27).
REHH kæmpede som løver i forsvaret, men Morten Jørgensen måtte bruge ulovlige midler – STRAFFEKAST til Fredericia Håndbold! Kristian Stoklund misbrugte, da Niklas Kraft med den fjerde redning nåede sin utrolige redningsprocent på 66,76 i slutfasen.
Mens Ribe-Esbjerg HHs cheftræner Jesper Holm holdt peptalk i sin sidste Team-Time-Out med 17 sekunder tilbage, forlod nogle af de mest inkarnerede RØDE fans hallen. De turde simpelthen ikke se afslutningen.

Emil Grønbech fik bolden forbi forsvarsmuren på kampens sidste forsøg

Matchbolden sluttede med et frikast efter spilletid. Her blev Emil Grønbechs forsøg blokeret.
Kampen sluttede derfor (27-27) – et eminent resultat inden den anden semifinale!

Kamp med slag

Semifinaleopgøret blev ledet af Danmarks OL dommerpar Mads Hansen og Jesper Madsen. De valgte en internationallinje, som flere af spillerne på begge hold i anden halvleg havde svært ved at forstå. I første halvleg faldt der blot en enkelt udvisning, mens anden halvleg bød på tacklinger med VIDEO-PROOF og midt i halvlegen fem udvisninger.
Ribe-Esbjerg HHs William Aar fik kærligheden at føle, da han scorede til en føring på (20-22). William Aar blev ramt med siden af hovedet og lå længe på gulvet og blev behandlet. Den ulovlige tackling skete lige ud for RYK IND RIBEs fotograf – og var til et RØDT kort.

Dommerne valgte efter at have kikket video ”blot” en to minutters udvisning. Det var ikke kønt!

Trøjeriv

Under opgøret blev spilletrøjernes elasticitet testet i den grad, som sjældent er set. Begge hold havde fat i hinanden – og der blev givet og taget, så det var ”en lyst”.

Men så meget ”riven” ville ikke blive accepteret, hvis dommerlinjen havde været anderledes! Så husk det i forberedelserne til den afgørende kamp i Blue Water DOKKEN søndag kl. 14:00.