Tekst  Johnny Tauman     Foto: René Jørgensen
5. marts 2020

7-mod-6 spillet fungerede i store perioder for Ribe-Esbjerg HH og kunne have været en afgørende faktor i kampen mod Aalborg Håndbold, såfremt returløbet havde været på plads. Nu blev det til en sejr til ligaens tophold med den mindst mulige margin (30-31) efter pausestillingen (15-18).

To flotte præstationer

Kun 1209 tilskuere så Ribe-Esbjerg HH levere en fornuftig indsats, hvor især Nicolai Nygaard med 9 scoringer og Tim Winkler med mange flotte redninger inklusiv et straffekast (redningsprocent på 33) fik mange klapsalver og plusser i ”karakterbogen”.

Fiberskade

Miha gjorde det godt under svære betingelser

7-mod-6-spillet

Cheftræner Kristian Kristensen tog en nødvendig Team-Time-Out efter blot 9 minutter, da bagkæden ikke var kommet op i gear. I stedet valgte han 7-mod-6 spillet. Efter lidt indkørings vanskeligheder, hvor Aalborg stemplede ind med nogle lette scoringer i ”tomt mål” (5-9), kom der med skarphed over spillet. En målmandsudskiftning gav også pote, da Søren Rasmussen ikke havde fået fat i ret meget.
REHH kom på (11-13) – (14-16) ved Lasse Uth, men igen svarede Møllgaard igen (14-17).

Nåede op på uafgjort

Anden halvleg blev mere spændende end velspillet. Således sendte Aalborg Håndbold to gange bolden forbi ”et tomt mål”, og REHH holdt fast og i undertal kom holdet på (22-22), da Miha Zvizej opfangede en returbold. Den kommende periode skiftedes holdene til at score (23-23) og (25-25).
Det var sidste gang, der var kontakt – men spændende var det, da Gunnar Steinn Jónsson med sin 5. scoring gjorde det til (29-30).

Nygaard versus Mølgaard

Møllgaard  scorede igen

Hvem andre end Henrik Mølgaard skulle sætte den afgørende bold i kassen (29-31), men hjemmeholdet havde mulighederne til sidst, hvor chancerne blev forspildt. Da holdet fik fat i bolden blot 7 sekunder før slutfløjt, var det desværre for sent. Samtidig med slutsignalet modtog Lars Mousing bolden helt fri for mål – og Aalborgspillerne jublede, mens hjemmeholdets spillere hang med hovederne.

Afstanden til SønderjyskE intakt

Indsatsen lover dog godt for en af de afgørende kampe i mod Århus Håndbold på mandag. Heldigvis tabte SønderjyskE – og derfor er REHH stadig 4 point foran dem.

Stillinger

Stillinger undervejs – ca. hvert 5. minut: (2-3), (3-6), (6-9), (9-12), (12-15) (pause 15-18), (18-19), (19-20), (22-22), (25-25), (27-30), (slut 30-31).

Målscorere

Ribe-Esbjerg HH: Nicolai Nygaard 9, Miha Zvizej og Gunnar Steinn Jónsson hver 5, Simen Schønningsen, Lars Mousing og Lasse Uth hver 3, Magnus Søndenå og Mathias Jørgensen hver 1.
Aalborg Håndbold: Mark Strandgaard 6