Tekst & Foto Johnny Tauman
2. februar 2019

SønderjyskE Herrer åbnede vejen til slutspillet for Ribe-Esbjerg HH ved at tabe hjemme i Skansen til Skanderborg Håndbold med (20 – 26) efter at have været bagud med (8-15) ved pausen. Men igen dummede Ribe-Esbjerg HH sig i en kamp, hvor de skulle have vundet – i hvert fald var Århus Håndbold til at tale med i denne kamp. Det blev til et nederlag på (25-23) i Ceres Arena efter (11-11) ved pausen.

Lars  Walther må tage ansvar

Ribe-Esbjerg har fordelt træneropgaven på en forsvarstræner og en angrebstræner – men prøv bare at læse livescore. Det sejler i angrebet, som det gjorde i mange kampe i efteråret. De samme mønstre gentages, og holdet har endnu ikke fået glæde af Nicolai Pedersen, der igen var i den uheldige rolle i vitale perioder, men mange, mange andre spillere misbrugte også deres chancer.
Måske skal cheftræner Lars Walther selv tage ansvaret.

Hvem hjælper Nicolai

Fra kampens start viste Nicolai Pedersen igen stor usikkerhed, hvor to skudforsøg blev blokeret og dertil kommer en fejlaflevering. Det var faktisk kun Jonas Tidemand, der var klar til kampen – og det kvitterede han med 3 scoringer.
I det første kvarter savnede Ribe-Esbjerg HH sikkerhed i angrebsspillet – og derfor kunne Århus-målmanden pille den ene bold efter den anden. Synderne var over en bred kam Runa Karason, Kasper Kvist og Miha Zvizei.

Århus målmand med mange redninger

RYK IND RIBE tjekkede lige målmandsprocenter efter 15 minutter – Jens Fredsgaard: 55 % og Søren Haagen: 33%.
Efter godt 18 minutters spil blev Miha Zvizei udvist – og hjemmeholdet kunne bringe sig foran med (10-5), men heldigvis lukkede holdet REHH ind i kampen igen.
Bedste REHH spiller i denne periode var Kasper Kvist, der sluttede halvlegen med at score til (11-10) og (11-11).

Hat og briller

Ribe-Esbjerg HH havde efter den god periode mulighed for at komme foran til pausen, men fra stillingen (11-11) gik det hele op i hat og briller for begge hold.
27:48 Misbrugte REHHs Runar Karason
28:13 Århus Håndbold ramte stolpen
28:19 Miha Zvizei, REHH misbrugte
28:54 Runa Karason skød forbi
29:31 Søren Haagen reddede
29:59 Fejlaflevering af Lukas Karlsson

Både Århus Håndbolds Jens Fredsgaard og Ribe-Esbjerg HH´s Søren Haagen sluttede første halvleg med samme redningsprocent: 41%. Det fortæller også noget om angrebsspillet.

Misbrugte straffekast og to føringer

Ribe-Esbjerg HH´s Kasper Kvist og Gunnar Stein startede 2. halvleg med at misbruge straffekast, men holdet kom alligevel foran med (14-15). Nicolai Pedersen havde god assist til Miha Zvizei, der scorede fra stregen, men så ramte Nicolai som ofte selv stolpen!
Holdene fulgtes ad til (19-19) – og REHH fik endda føringer med både (19-20) og (20-21).

To udvisninger ødelagde alt

Føringen blev imidlertid sat overstyr, da både Kasper Kvist og Gunna Steinn trak udvisninger, så holdet måtte spille med to i undertal.
Ribe-Esbjerg HH tog Team-Time-Out bagud med (22-21) – og som så ofte tidligere skulle Nicolai Pedersen afslutte – hans skud blev reddet og Århus Håndbold kunne gå på (23-21) og senere (24-21) – og derfra var der ikke længere den store spænding om kampens resultat. Søren Haagen reddede sidst i kampen et straffekast, som kunne have lukket kampen for Århus Håndbold. Det blev derfor kun kosmetisk, at Runar Karason pyntede til (24-23), mens Gunnar Stein med 10 sekunder tilbage blev udvist.

Målscorere

Ribe-Esbjerg Håndbold: Magnus Søndenå 1, Lukas Karlsson 1, Gunnar Steinn 2, Miha Zvizei 3, Jonas Tidemand 4, Runar Karason 5, Kasper Kvist 7.
Århus Håndbold: Nikolaj Læsø 7, Besard Hakaj 5.