Tekst & Foto: Johnny Tauman
17. december 2020

Ribe-Esbjerg HH udspillede totalt Lemvig-Thyborøn Håndbold og vandt en storsejr på (31- 22). Det var en gedigen holdindsats, hvor cheftræner Kristian Kristensen i kampens sidste minutter gav spilletid til de nye og yngre kræfter (Anton Pedersen – debut), Daniel Nygaard Lund og Christoffer Langerhuus. Sejren kunne sagtens være blevet meget større, da hjemmeholdet i flere perioder var foran med 12 mål. Det var til gengæld glædeligt, at Daniel Nygaard Lund fik scoret i kampens sidste sekund til en velfortjent 9 måls sejr.

Mange straffekast til LTH

En granskning af kamprapporten efter kampen viste, at REHH-spillerne havde taget ved lære af de mange udvisningsminutter i forrige kamp i Aalborg. Kun to udvisninger i dag – det var rigtigt FLOT i en velfungerende defensiv. Kun antallet af straffekast skriger lidt i øjnene. REHH fik et straffekast, mens LTH fik tilkendt 8. Når det så er sagt, så var det rart med et dommerpar, som kunne kommunikere med spillerne.

– Du bliver bare her! Nicolai har godt fat.

REHH i kontrol fra 3. minut

Der skulle gå godt 3 minutter, før det første mål blev scoret i den publikumstomme DOKKEN, da Ribe-Esbjerg HH havde besøg af Lemvig-Thyborøn Håndbold (LFT). Det var Kasper Kvist som på et kontramål kunne gøre det til (1-0). Især Kasper Kvist var virkelig tændt og tilkæmpede sig også en bold ved at kaste sig ind mellem modstandere – erobre bolden og aflevere til Nicolai Nygaard, som kunne gøre det til (4-1).

Det meste af bænken stod op, da Kasper Kvist blev udvist.

REHH havde kontrol – og holdets eneste udvisning i 1. halvleg til en uforstående Kasper Kvist betød ikke noget – de øvrige spillere rykkede bare tættere sammen. Inden for de sidste 3 minutter af første halvleg brillerede René Villadsen ved at redde to straffekast.

Suveræn 2. halvleg med spilletid til de unge

REHH fortsatte det solide spil i 2. halvleg, hvor Runar Kárason, Jonas Larholm, Lasse Uth og Miha Zvizej bød ind med scoringer, så LTHs træner måtte tage en tidlig Team-Time-Out bagud med (19-12). Men hjemmeholdets målmaskine fortsatte og i målet leverede Søren Rasmussen den ene redning efter den anden – og sluttede sin spilletid inden udskiftningen med René Villadsen stående på 42 %.
En scoringspause på 3 minutter fik cheftræner Kristian Kristensen til at tage Team-Time-Out. Han ville mere og med dobbelt scoring af Kasper Kvist (24-13) og (25-13) blev der som skrevet plads til de unge spillere. Simon Birkefeldt kom også i gang – og inden for et minut gjorde han det både til (28-17) og (29-17).

En tom fornemmelse! Ingen tilskuere og trommer! Men heldigvis en halspeaker og musikmand, som gjorde sit til at lave en festlig lydkulisse.