Tekst & Foto: Johnny Tauman
28. november 2020

Så kom Ribe-Esbjerg HH godt fra land med en sikker sejr over TMS Ringsted. Med kniven på struben, så var det en af de kampe, som skulle give 2 point. Næste opgør mod KIF Kolding i Blue Water DOKKEN den 3. december har samme krav.
Foran med 10 mål blev der plads til at eksperimentere og give spilletid til de unge på holdet. Det hele sluttede (23-30) efter (10-16) ved pausen.

Skal stemmen holde, så skal den smøres (foto Johnny Tauman).

Kristian var glad for sejren

– Det var en helstøbt holdindsats – og så gjorde det jo ikke noget, at Søren stod rigtig godt i målet, fortæller cheftræner Kristian Kristensen til RYK IND RIBE, men også Mathias Jørgensen bør fremhæves med 9/9 mål. Også Lasse Uth og Runar Karason kunne fremvise 100 % træfsikkerhed.

Perfekt første halvleg

Det blev en målfattig start i Dansk Kabel TV Arena, da TMS Ringsted tog imod Ribe- Esbjerg HH.
Søren Rasmussen lagde ud med en redning i første angreb med et forsøg fra Mads Dudek – Nicolai Nygaard skød på TMS målmanden Brian Jørgensen og selvom REHH erobrede returbolden, så misbrugte Gunnar Steinn Jónsson . Sådan gik de første to minutter (0-0).
Efter endnu en redning fra Sørens side, kunne Miha Zvizej score kampens første mål (0-1) efter 3 minutter og 17 sekunder.
Søren Rasmussen reddede igen, men Miha Zvizej måtte se sit forsøg ramme stolpen – og dermed blev det (1-1) efter 4½ minut.

René Villadsen snuppede straffekast

Efter at René Villadsen havde reddet et straffekast (06:13) gik det stærkt for REHH, som bragte sig i front med (1-5) på mål af Runar Kárason, Lasse Uth og Mathias Jørgensen (2 mål på straffekast).

Første og anden Team-Time-Out

Cheftræner Christian Dalmose tog en tidlig Team-Time-Out og fik sat skik på sit hold, som fik reduceret til (4-6), men nu havde Nicolai Nygaard fået indstillet kanonen (4-7). Målmand Søren Rasmussens stærke start var kortvarigt blevet læst, men med sit andet og tredje mål bragte Nicolai Nygaard sit hold foran med (5-8) og (5-9). Og da Søren igen diskede op med et par redninger og Lasse Uth øgede til (5-10) efter 16½ minut, måtte Dalmose tage sin anden Team-Time-Out.

Runar Kárason var skarp

(6-11), (6-12), (6-13). Runar Kárason var skarpretteren – og der skulle der et straffekast og en udvisning af Gunnar Steinn Jónsson til for at se hjemmeholdet på måltavlen (7-13).

Kristian anvendte sine Team-Time-Outs med fornuft (foto: Johnny Tauman)

REHH tog Team-Time-Out

To hurtige scoringer fra hjemmeholdet fik cheftræner Kristian Kristensen til at tage sin første Team-Time-Out ved stillingen (8-13). Nu skulle en sikker føring ikke sættes overstyr i undertalsperioden.
Det blev Nicolai Nygaard som øgede til (8-14) og (9-15) , mens Søren Rasmussen holdt en redningsprocent omkring 53.

Vigtig scoring FØR pausen

Med 1½ minut til pausen reddede René Villadsen for anden gang et straffekast, men kunne ikke forhindre, at TMS scorede sit 10. mål. Samtidig med slutfløjtet hamrede Gunnar Steinn Jónsson bolden ind bag Tobias Lantz-Pedersen til en fortjent pauseføring på (10-16).

Nicolai Nygaard buldrede løs

I begyndelsen af 2. halvleg reducerede Mads Dudek to gange, inden Nicolai Nygaard fik sat fut i REHHs målmaskine (12-18). Nicolai spillede forrygende og scorede nærmest efter behag. Han øgede med sit 7. mål til (13-19).

Miha tilkæmpede sig både straffekast og fik selv scoret tre mål (foto: Johnny Tauman)

Miha Zvizej kom i gang

Miha Zvizej kom i gang på stregen og tilkæmpede sig både til straffekast og scorede i det almindelige angrebsspil. Mathias Jørgensen, der var sikkerheden selv på straffekastene, scorede også fra fløjpositionen.

Foran med 10 mål

Fra det 40. minut til 50. minut tabte hjemmeholdet koncentrationen, mens REHH stille og roligt øgede føringen til ni mål (19-28).
Foran med ti mål gav cheftræner Kristian Kristensen spillede tid til Christian Nim, der dog blev udvist i 2 minutter.
To mål til hjemmeholdet (21-29) fik cheftræner Kristian Kristensen til at tage en Team-Time-Out med godt 5½ minut tilbage af kampen.

Cheftræneren tog to personlige straffe (foto: René Jørgensen)

Dramatisk afslutning

Det blev en lidt dramatisk afslutning på kampen, da Christian Dalmose både fik advarsel og to minutters udvisning, kort efter at Daniel Lund har ramt stolpen på et REHH straffekast.
I slutfasen holdt målmand Søren Rasmussen  fanen højt, hvorfor sejren ”kun” blev på (23-30) efter en kontrolleret indsats. Forrygende målmandspræstation med redningsprocent på 50!!!