Tekst: Johnny Tauman          Foto: René Jørgensen
2. oktober 2019

Kampen i Skjern Bank Arena blev lige så jævnbyrdig, som RYK IND RIBE havde forudsagt. Ribe-Esbjerg HH vandt kampen med (27-29) efter at have været bagud med (14-12) ved pausen.

Forsvarskrumtappen Jacob

“Vi leverede som hold en fremragende forsvarskamp, hvor vi klart tabte målmandsduellen til Skjern Håndbold. Derfor synes jeg også, at kampens bedste spiller var Jacob Heinl, som binder forsvaret supergodt sammen. Det fremgår ikke af de officielle statistikker,” sagde en meget tilfreds assistentræner Kristian Kristensen i bilen på vej mod Sjælland. Han glæder sig allerede nu til de næste kampe: “Holdet viste moral – og vi er i en stigende formkurve.”

Det blev Daniel Ingason og Runar Kárason, der scorede kampens sidste to mål – og dermed var kampafgørende, men hvor kunne de samme to herrer have ødelagt det hele. De slog ikke bolden i jorden og spillede taktisk klogt, da holdet kunne have udbygget den tremålsføring, som Lars Mousing havde skaffet med sin scoring til (24-27) med under 4 ½ minut tilbage. Heldigvis kom Skjern Håndbold kun op på (27-27).

Fremragende at sejre i Skjern

Kampen bød på store positive håndboldmæssige oplevelser – og ikke mindst viljestyrken til hele tiden at komme tilbage efter mindre downperioder, hvor holdets værste fjende: måltørken viste sig fra sin værste side. Det er fremragende at tage hjem fra Skjern med to point i bagagen, hvilket lover godt for de kommende kampe og ikke mindst selvtilliden.

Scoringspauser

Trænerteamet må snart være skaldede, hvis de skal rive sig i håret, hver gang der er scoringspause. Der skulle gå mere end 5 minutter af kampen, inden Runar Kárason scorede holdets første mål – og med Anders Eggert i hopla fra alle positioner – inklusiv straffekast – så scorede han hjemmeholdets første 4 mål og sendte REHH bagud med (4-2) efter godt 7 minutter. Runar Kárason  viste dog samme skarphed – og da målmand Tim Winkler tog for sig i målet, kunne han med sit 3. mål skabe den første balance (4-4).

Måltørke vendt til føring

Så kom der endnu en måltørke – og hjemmeholdet kunne med hurtige kontramål bringe sig i front med (7-4). Men igen ville Mathias Jørgensen og Kasper Kvist lege med (7-7).
Efter en Team-Time-Out kom Ribe-Esbjerg HH for første gang i front, da Lars Mousing gjorde det til (9-10). Og med scoringer af Mathias Jørgensen og Miha Zvizej var holdet i front med (10-11) og (11-12).

Daniel fik hul på bylden med fire scoringer

Lang snor til Daniel og Runár

Men så skete det igen! Holdet fik problemer med at score – og begik mange fejl. På 6 minutter kom hjemmeholdet i front med (14-12). I den periode misbrugte Nicolai Nygaard tillige et straffekast.
Daniel Ingason og Runar Kárason fik lang snor af trænerteamet – hvilket dog i den sidste ende viste sig at være godt disponeret, men det kræver meget af holdet hele tiden at skulle kæmpe sig tilbage i en kamp.

Bagud, men så skete miraklet

I 2. halvleg kom Søren Rasmussen på mål, men han havde ikke en af sine bedste dage og fik ikke fat i noget. Skjern Håndbold kunne støt og roligt øge føringen til (17-15).
På det tidspunkt havde selv den mest optimistiske REHH tilhænger svært ved at se lyset.
Men miraklet skete!
Og Miha Zvizej kunne efter godt 40 minutters spil udligne til (18-18). Efterfølgende skød Runar Kárason forbi og Daniel Ingason ramte stolpen. Og hjemmeholdet kom igen i front (20-18).

Jacob Heinl spillede en god kamp i forsvaret

Godt koncept

REHH genfandt melodien med et succes koncept bestående af Lasse Uth, Gunnar Steinn Jónsson og Miha Zvizej – og da Tim Winkler var kommet tilbage i målet, gjorde Daniel Ingason det til (21-23).  Magnus Søndenå gjorde det til (22-24) og Lasse Uth til (23-25). Kun straffekast, som Anders Eggert scorede på, holdt hjemmeholdet inde i kampen.

Stillinger

Stillinger undervejs: (2-0), (4-3), (7-5), (9-9), !2-12) (pause: 14-12) (18-15), (18-18), (21-20), (22-24), (24-26), (slut: 27-29).