Tekst: Johnny Tauman    Foto: René Jørgensen
29. november 2019

Ribe-Esbjerg HH vandt med besvær kampen mod bundholdet Lemvig-Thyborøn Håndbold med (27-25) efter at have været bagud med (12-15) ved pausen. Holdet kravler dermed op på 6. pladsen. Hjemmeholdet arbejder med mange facetter af håndboldspillet på træningsbanen – og trænerteamet har konceptet på plads, men hvad sker der så i hver kamp: holdet falder ud.

FLOT, FLOT START

Det startede ellers friskt i Blue Water DOKKEN, hvor skuffende kun 658 tilskuere var mødt frem. På kort tid havde Miha Zvizej, Runar Kárason (2), Lasse Uth og Nicolai Nygaard vist vejen til netmaskerne – og hjemmeholdet var i kontrolleret spil i front med (6-2). Forsvarsformationen med Lasse Uth som fremskudt bølgebryder forstyrrede Lemvigs opbyggende spil – og da Mathias Jørgensen på straffekast havde øget til (10-5) fik alle udskiftningsspillere et klap. Miha Zvizej sendte bolden i mål til (11-6) – og der var kun spillet 14:22.

Taber periode med 8 mål

Hvis nogen på det tidspunkt havde set et sammenbrud komme og havde sagt det til sidemanden, så ville han nok have rystet på hovedet. MEN, det skete. I resten af halvlegen scorede REHH kun et mål på straffekast ved Mathias Jørgensen, der også misbrugte et straffekast, mens Lemvig-Thyborøn Håndbold nærmest scorede efter behag. I målet tog Shadrach Amie Nsoni sig af skuddene og kom op på en redningsprocent på 42.
De forfærdelige minutter blev tabt med ikke mindre en (1-9). UHA! For havde det været mod et af de ”store” hold, så kunne det være gået helt galt.

Pausen gjorde godt

Cheftræner Lars Walther og assistenttræner Kristian Kristensen har i pausen haft travlt med at animere spillerne til at stå sammen – og tage de rigtige beslutninger. I hvert fald indledte fx Lasse Uth anden halvleg med mere viljestyrke og scorede nogle mål – og da Lemvig TH samtidig holdt scoringspause (også takket være redninger af Søren Rasmussen) så kunne hjemmeholdet udligne til (16-16).

I front fra (18-18)

Holdene fulgtes ad til (18-18) efter 45 minutters spil, men herfra var hjemmeholdet i front med 2-3 mål, indtil Lemvig TH pludselig fik reduceret til (26-25) med 45 sekunder tilbage ved Jørgen Rasmussen. Mathias Jørgensen ville det anderledes – og cementerede sejren med scoringen til (27-25). Runar Kárason blev kampens spiller – og scorede da også en række gode mål, men man må ikke glemme, at han også er en dyr herre.

Trænerne levede med

SønderjyskE venter

Allerede mandag aften venter SønderjyskE i Blue Water DOKKEN – en TV-kamp kl. 20:00. Det bliver en brag af kamp, hvor udeholdet skal prøve at genfinde melodien, som har placeret dem på en foreløbig 4. plads i herreligaen. Sidst tabte holdet i Skjern Bank Arena efter en god indsats.