Tekst & Foto Johnny Tauman
1. december 2018

Hvad sker der i hovederne på Ribe-Esbjerg HH spillerne, når de er i flow og kommer foran med 3 mål: (16-13) og (17-14). Vejen var vist til en sejr over GOG Håndbold, men i stedet for at fortsætte, så lukkede holdet udeholdet tilbage. Det var derfor helt efter bogen at tage en Team-Time-Out efter 46 minutters spil ved stillingen (17-17).
(En Team-Time-Out er en mulighed for at aftale systemer, at coache og give gejst).

Kollaps efter mulighed for gejst

De følgende fire minutter til den næste Team-Time-Out (50:10) SKAL analyseres – og der skal kikkes video og sammen MÅ holdet finde svaret på et kollaps, hvor man pludselig kom bagud med (18-22).
Fra det tidspunkt var der aldrig tvivl om, at GOG ville vinde kampen – dertil var GOG Håndbold bare for dygtige, mens et par udvisninger og en lang række fejlafleveringer jo ikke gjorde historien bedre.
Pause-føringen på (11-10) blev til et sviende nederlag på ikke mindre end (21-28).

Vanvittig første halvleg gav føring

Men lad os lige dvæle lidt ved første halvleg, som vil blive husket for et hav af udvisninger, mange straffekast og et direkte RØDT kort (diskvalifikation) af Kasper Kvist for at ramme GOG´s målmand Frank Mikkelsen direkte i ansigtet på et straffekast efter godt 14 minutters spil.
Ingen tvivl om hjemmeholdet var overmatchet – og 5 udvisninger er alt for mange i de første 30 minutter – og især Hermann Vildalens 2. udvisning er helt ude i skoven: Han går på banen 4 sekunder før den første udvisning er afsonet. GOG tog 4 udvisninger i første halvleg – og var således også med til at sætte liv i de 738 tilskuere, der havde trodset tidspunktet for kampstart en lørdag aften kl. 20:15 – og så endog en TV-kamp.

Angrebsspillet sejler

RYK IND RIBE havde satset på hjemmeholdet med Nikolaj Enderleit og Nicolai Pedersen som de store målslugere og Mathias Jørgensen som skarpretter. Kun Enderleit kom på tavlen med 3 mål!! Og endnu en opgave til træningsbanen: eksekvering af straffekast – at misbruge 4 af 8 er bare ikke godt nok.
I midt ugen skal holdet til BSV – hvilke værktøjer mon kan skabe en defensiv, som kan holde til trykket – og samtidig få gang i målscoringen. Med 21 mål i aften har REHH sat sig på pladsen som det hold, der har scoret færrest mål i 14 runder.