Tekst & Foto Johnny Tauman
14. februar 2019

Ribe-Esbjerg HH vandt det vigtige opgør i Skansen over SønderjyskE med (27-29)  efter en pauseføring på (9-15).
I første halvleg var det især Lukas Karlsson og Runa Karason, som havde fået indstillet kanonerne, mens Søren Haagen havde placeret sit sædvanlige bolværk i målet.
Da der manglede godt 6 minutter af kampen scorede Miha Zvizei sit første mål til (22-28) – og da Søren Haagen igen viste klasse i målet, så handlede det egentlig blot om at trække tempoet ud af kampen og køre en sikker og fortjent sejr hjem.

“Gummiarm” ødelagde ikke sejren

Der gik dog gummiarm hos REHH angriberne, hvor Mathias Jørgensen, Lukas Karlsson, Runar Karason og Gunnar Stein misbrugte på stribe og lukkede SønderjyskE tilbage i kampen (25-28). Med godt et minut tilbage øgede Runar Karason til (25-29), men efter en Team-Time-Out slog Oliver Eggert igen (26-29).
Med blot 30 sekunder tilbage tog REHH deres sidste Team-Time-Out. Runar Karasons forsøg blev reddet, men selv en scoring i sidste sekund ved Aron Mensing til (27-29) kunne ikke ændre faktum: Sejr til REHH på to mål – og dermed står holdene lige indbyrdes, hvor begge hold har 18 point.

En stabil indsats gav komfortabel føring

Ribe-Esbjerg HH scorede kampens første mål efter snart to minutters spil. Det var Gunnar Steinn på et gennembrud. Kasper Kvist gjorde det til (0-2), og da Søren Haagen tog et forsøg fra Rasmus Nielsen, blev det til (0-3) ved Lukas Karlsson. SønderjyskE spillede usikkert og tabte bolde eller skød forbi målet. Der skulle gå 6 1/2  minutter, inden de mange tilskuere i Skansen skulle få noget at juble over (1-3) ved Oliver Eggert, men 10 sekunder senere slog Runar Karason til (1-4).
Den tidligere REHH-spiller Rasmus Nielsen overlistede Søren Haagen på straffekast (3-5). REHH kom på (3-6) ved Jonas Tidemand, der også trak en udvisning af Rasmus Berthelsen, der spillede i REHH i forrige sæson.

Runar og Lukas gik foran

Søren Haagen havde valgt at lukke af fra fløjen – og Runar Karason havde fået indstillet skudarmen (3-7) og (4-8).
En SønderjyskE Team-Time-Out udmøntede sig ikke i en gevinst – og så kunne Runar Karason fortsætte sit onemanshow (4-9), men så ville Lukas Karlsson også være med (4-10) efter 18 minutters spil. De SønderjyskE spillere havde stor respekt for Søren Haagen og overplacerede deres forsøg, mens REHH hele tiden øgede forspringet (4-11).

Selvom Søren Haagens redningsprocent dykkede i 2. halvleg, så leverede han en super indsats

Redningprocent på 45!

Efter godt 20 minutters spil scorede Aaron Mensing hos Søren Haagen, der på det tidspunkt stod med en redningsprocent på 45.
Mikkel Kjær Møller scorede på straffekast (6-12) bag Søren Haagen, der stadig diskede op med formidabelt målmandsspil, der kronedes med et reddet straffekast efter 25 minutters spil.

I halvlegens slutfase sjuskede REHH lidt med afleveringerne, men SønderjyskE udnyttede ikke muligheden for at komme ind i kampen. 3 minutter før pausen tog REHH første Team-Time-Out, og efterfølgende gjorde Lukas Karlsson det til (8-14). Den SønderjyskE målmand Thorsten Fries stod med en redningsprocent på blot 11 i 1. halvleg, hvor den store føring blev grundlagt.    Kasper Kvist sluttede halvlegen af med at bringe REHH  foran med (8-15), da han gik fra 0 grader og skruede bolden i mål, men det lykkedes Arnar Hálfdánsson at reducere til halvlegsstillingen (9-15).
Stillinger undervejs: (0-1), (0-3), (2-5), (3-6), (4-8), (5-12), (8-14), (9-15)

REHH fortsatte stabilt i 25 minutter

Runar Karason fortsatte, hvor han slap i 1. halvleg (10-16) og Mathias Jørgensen sendte bolden bag Kristian Dahl Pedersen i SønderjyskE-målet (11-17). Begge hold havde en periode med regelfejl og målmandsredninger. Det var derfor kærkomment, at Aaron Mensing blev udvist og Runar Karason efterfølgende kunne score på straffekast (11-18).

+6 og +7 mål

Hver gang SønderjyskE scorede, slog de tændte spillere fra Ribe-Esbjerg HH igen – og derfor vekslede føringerne med +6 og +7 mål – rigeligt til at komme nærmere slutspilspladsen.
Da de bærende kræfter Lukas Karlsson og Runar Karason begik et par fejl, var forskellen ned på 5 mål, men her skiftede holdene til at score – og igen viste Mathias Jørgensen sig træfsikker fra fløjen (15-21). Lukas Karlsson tog sagen i sin egen hånd – og så slog svenskeren et hul på syv mål med målene til (16-22) og (16-23).
Runar Karason scorede til (16-24) med under et kvarter tilbage – REHH kunne allerede her begynde at glæde sig til de sidste 5 kampe i grundspillet for at få den livgivende 8. plads, der giver en spændende afslutning på en sæson, der startede med kæmpe nedture.
Rasmus Nielsen scorede hos Søren Haagen (19-25), men det hjalp intet, da Lukas Karlsson bombede videre (19-26). Mens Nicolai Pedersen sendte bolden på stolpen.

Nicolai Pedersen kom endelig på måltavlen efter en Team-Time-out

Efter en Team-Time-Out scorede Nicolai Pedersen i et gennembrud hos målmand Thorsten Fries – en kæmpe forløsning for sidste sæsons topscorer i ligaen.
At stabiliteten ”kun” holdt i 55 minutter har du jo allerede læst i indledningen.

Stillinger undervejs: (10-15), (11-17), (13-19), (16-22), (20-26), (21-27), (23-28), (26-29)

Målscorere:

Ribe-Esbjerg HH: Runar Karason 9, Lukas Karlsson 8, Kasper Kvist 3, Gunnar Stein 2, Jonas Tidemand 2, Mathias Jørgensen 2, Miha Zvizei 1, Nicolai Pedersen 1 og Jacob Heinl 1.

SønderjyskE Herrer: Oliver Eggert 8, Arnar Hálfdánsson 7, Rasmus Nielsen 3, Aron Mensing 3, Mikkel Møller 3, Martin Pedersen 2, Frederik Børm 1.