Tekst & Foto: Johnny Tauman
24. september 2018

Heller ikke mod Lemvig-Thyborøn Håndbold lykkedes det for Ribe-Esbjerg HH at finde den melodi, som skal få holdet til at spille drømmehåndbold.
Allerede før kampen sagde Bent Nygaard på TV 2 Sport om REHH med det store spillerbudget og så mange spillere, at halvdelen sidder ude hver gang (tilgang på 11): ”Presset er enormt stort på såvel spillere som på træner Lars Walther, der godt nok har fået 3 år til at nå toppen af herreligaen”.

Men, men, men!

Det var hjemmeholdet, som ganske langsomt varmede hallen og tilskuerne op – og da de øgede føringen med 4 scoringer de sidste 5 minutter af 1. halvleg, uden at Ribe-Esbjerg HH kunne svare igen – så var kimen til en overraskelse lagt  – fra (14-12) til (18-12).
Ribe-Esbjerg HH var begyndt kampen med veteranen Søren Haagen i målet, men denne disposition gav ikke den forventede gevinst. Målmand Tim Winkler var kort inde ved et straffekast, som han parerede.

2. halvleg en tro kopi af 1. halvleg

2. Halvleg blev næsten en kopi af 1. halvleg – bortset fra et kort besøg i målet af Tim Winkler – et RØDT kort til Jonas Bruun Tidemand.
Lemvig-Thyborøn Håndbold øgede støt og roligt føringen, som med blot 12 minutter igen var på hele 8 mål (27-19). Men som det ofte sker for undertippede hold, så får de ”gummiarm” – og stille og roligt kom Ribe-Esbjerg HH tilbage på sporet – ikke mindst takket være Kasper Kvist, som scorede nogle gode mål, men også trak en dyr  udvisning ved stillingen (29-26) med godt 5 minutter tilbage.
Analog afslutningen på 1. halvleg, så scorede Lemvig-Thyborøn Håndbold ”tre på stribe” uden modsvar – og kampen sluttede derfor med en fortjent sejr til hjemmeholdet på (33-28).
For hjemmeholdet spillede den tidligere Ribe-Esbjerg-spiller Mark Nikolajsen en stor kamp.

Målscorere
Topscorere for Ribe-Esbjerg HH: Magnus Søndenå 6, Lukas Karlsson og Simen Schønningsen hver 5.
Topscorere Lemvig-Thyborøn Håndbold: Rasmus Porup 8 og Jesper Kokholm 6.