Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, tirsdag den 26. september 2023

Otte børn og unge kan snart flytte ind i det nye opholdssted ”Forbrovej” i Vilslev ved Ribe. Forbrovej er for børn og unge, som har haft en svær start på livet af forskellige grunde, og som ikke kan bo hos deres forældre.

– Vi vil skabe et sted, som er stort nok til at ansætte voksne med høj pædagogisk faglighed og småt nok til at sikre hjemlige rammer, nærheden og tætte relationer. Samtidig vil vi arbejde på at blive en integreret del af lokalsamfundet, så børnene og de unge kan styrke deres netværk. Det skal for eksempel være ved at samarbejde med skoler børnehaver, de lokale foreninger og dermed styrke fritidslivet for børnene og de unge, siger Trille Nikolajsen, faglig leder for bo- og behandlingstilbud i KFUM’s Sociale Arbejde.

Forbrovej en del af KFUM’s Sociale Arbejde, som landet over driver 200 institutioner og sociale tilbud, herunder seks døgninstitutioner og opholdssteder. Forbrovej er for nylig blevet godkendt af Socialtilsynet som socialpædagogisk opholdssted for børn i alderen 0-17 år.

– Vores eksisterende døgninstitutioner og opholdssteder oplever et ønske fra kommunerne om flere pladser til børn og unge i små, hyggelige bosteder i landlige omgivelser, siger Trille Nikolajsen.

På Forbrovej bliver indsatsen baseret på KFUM’s Sociale Arbejdes værdigrundlag, som opfatter ethvert menneske som unikt og ubetinget værdifuldt, hvilket også afspejler sig i organisations motto: ”Fordi vi sætter spor i hinandens hjerter”.

Forbrovejs pædagogik bygger på den neuroaffektive tilgang og metode, som bl.a. er udviklet af psykologen Susan Hart, og de ansatte vil gennemgå et uddannelsesforløb med hende.

– Vi er et hus, der tilrettelægger en hverdag, hvor der er plads til den enkelte. De voksne er til stede og nærværende sammen med børnene. Det vigtigste for os er, at børnene og de unge er trygge i samspillet med de voksne, og derfor skal der dagligt skabes en tydelig, omsorgsfuld og anerkendende pædagogisk ramme, siger Trille Nikolajsen.

Leder og souschef er ansat, og Forbrovej søger nu tre døgnpædagoger, som kan tage imod de første børn allerede fra oktober. På længere sigt er planen at ansætte i alt syv medarbejdere. ”Forbrovej” er en selvejende institution med egen bestyrelse.

Forbrovej holder åbent hus søndag den 1. oktober kl. 14-16, hvor alle er velkomne. Adressen er Forbrovej 11, Vilslev, 6771 Gredstedbro.