Tekst: Johnny Tauman    Foto: Rene Jørgensen
8. februar 2019

Der var rigtig mange tilskuere (1374) i Blue Water Dokken, da Ribe-Esbjerg HH tog imod KIF, Kolding. De så en suveræn målmand Søren Haagen være med til at give hjemmeholdet en sejr på (22-20.)
Efter en bølgende 1. Halvleg, som blev tabt med 13-14), kom hjemmeholdet i gang i 2. Halvleg og satte sig på kampen, og fik dermed to kærkomne point.
Hos KIF Kolding var der debut til træner Lars Rasmussen, der havde fået assistance på bænken af en gammel kending, Karsten Holm, mens REHH gav debut til Mathias Nikolajsen.

Afslutningen var nervøs

Da KIF Kolding fik to udvisninger på samme tid med under 6 minutter tilbage af kampen, burde det have været en formsag for REHH at bringe sig afgørende foran, men udeholdet ville det anderledes. KIF reducerede til (21-19), og da Gunnar Stein 5 minutter før tid misbrugte REHHs andet straffekast, kunne kampen være vippet. Her havde REHH imidlertid bolværket Søren Haagen.

Mens vi venter på SønderjyskeE

Og hvad betyder sejren, så for muligheden for at nå 8. pladsen (slutspil).
SønderjyskE herrer spiller først på udebane mod Nordsjælland på mandag, så vi ved derfor ikke om dagens sejr har reduceret afstanden mellem holdene til 2 point inden det sydjyske opgør i Skansen på torsdag.

Kasper Kvist tog ansvar

REHHs bedste stregspiller Miha Zvizei havde måttet melde afbud pga. sygdom, så derfor startede Jonas Tidemand på stregpositionen.
KIF Koldings Kasper Irming scorede det første mål bag Søren Rasmussen, som startede i målet. Kasper Kvist gjorde det til (1-1), inden der faldt to advarsler til et aggressivt kæmpende Ribe-Esbjerg forsvar. Også KIF Koldings forsvar gik over stregen og blev straffet herfor.
Efter 05:30 misbrugte Kasper Kvist et straffekast – og så stod der (1-2). Kasper Kvist tog herefter sagen i egen hånd og med sit 3. mål bragte han stemningen i DOKKEN på kogepunktet (4-3).

To gange Mathias

Runar Karason tog en udvisning ved tiden 12:18 – og REHH spillede derfor med “tomt mål”. Dette presspil udnyttede Simen Schønningsen (6-4). Da Søren Rasmussen samtidig tog fra i undertalsspillet, så kunne hjemmeholdet gå ud af perioden med +scoring (2-0).
Magnus Søndenå fik en udvisning 17:23. Der var derfor stort bifald til Mathias Jørgensen, da han gjorde det til (9-6), men så var det Kasper Kvist tur til at få 2 minutters pause.
Fløjene blev derfor på et tidspunkt besat af Mathias Jørgensen og Mathias Nikolajsen (debut).

Flere udvisninger

Ved spilletiden 22:56 fik Runa Karason sin 2. udvisning (11-10). I “tomt mål” udlignede KIF Kolding (11-11). Kasper Kvist pådrog sig sin 2. udvisning for en tackling i et kontraløb, hvor udeholdet bragte sig foran (13-14).
Endelig kunne Nikolai Pedersen knytte næverne (14-14) – og Søren Haagen startede med en redning! Men senere faldt den sidste KIF-scoring (14-15) i et “tomt mål”.
Stillinger undervejs: (0-1), (1-3), (4-4), (7-5), (9-7), (10-9), (11-11), (13-13), (13-14).

Suveræn vildskab efter pausen

Vildskaben lyste i øjnene på hjemmeholdet, som startede 2. halvleg med Søren Haagen i målet, men et forkølet skudforsøg blev taget af Richard Frisk i KIF målet og derfor viste tavlen to-måls føring til KIF (14-16).
Godt gennemført angrebsspil: sikker scoring fra stregpositionen ved Lukas Karlsson (16-16). Kasper Kvist gjorde det til (18-16) med sin 5 scoring – på blot 7 minutter havde kampen ændret fuldstændig karakter – vundet af REHH med (5-2).
Søren Haagen spillede sig varm – og da Ciryl Viudes fik udeholdet første udvisning, så var muligheden for at rykke afgørende fra KIF, Kolding, der imidlertid red stormen af.

Kampen kunne være lukket

Midt i halvlegen kunne Jacob Heinl have “lukket” kampen, men misbrugte alene med målmanden. Jonas Tidemand fik hjemmeholdet 6. udvisning på et kritisk tidspunkt, men Søren Haagen tog godt for sig af skudforsøgene – og høstede bragende bifald fra publikum. Mathias Jørgensen fik igen afsluttet sikkert (21-18) med under 10 minutter tilbage.
Søren Haagen havde faktisk en redningsprocent på over 50 i 2. halvleg og var stærkt medvirkende til REHHs sejr.