Tekst: Hasse Jørgensen fotos: Renè Jørgensen 25. oktober 2020.

Det var måske ikke lige kønt det hele, men som træner Torben Mølsted sagde efter kampen, var det de to point, der var det vigtigste.

Skovlunde Ansager HK og Ribe HK, der i samarbejde stiller et hold i 3. division damer slog i lokalopgøret mod Team Esbjerg gæsterne med 29-25 efter 15-14 ved pausen. Kampen blev spillet i Frøs Arena (Ribe Fritidscenter. Red.) søndag sidst på eftermiddagen.

Dermed bevarede hjemmeholdet (fremover benævnt SAR HK. Red.) 2, pladsen i 3. divisions gruppe 2 efter NSK Håndbold, der er hjemmehørende på Holstebro-egnen. NSK har 10 point og SAR HK’s 8. SAR HK har til gengæld spillet en kamp mindre end NSK Håndbold.

Klubberne får nu en pause på fire uger, hvor seniorhåndbold undtaget ligaen og 1. division er sat i bero på grund af corona-krisen.

Torben Mølsted fortæller, at pausen vil blive brugt til at indøve forskellige angrebsformationer, til at holde spillerne skarpe, og til at forbedre deres form, så de kommende uger kommer til at bygge på en del fysisk træning.

Dagens Kamp

Men tilbage til dagens kamp. Som skrevet står, var det ikke lige kønt det hele, men det kampen manglede i skønhed havde den til gengæld i intensitet.

De to hold fulgtes ad meget af kampen, men tre gange kom SAR HK foran med fire og fem mål, og man var lige ved at tro, at kampen dermed var lukket.

Men nej, Team Esbjerg ville det anderledes og kom hver gang i betænkelig nærhed af hjemmeholdet med kun et mål efter SAR HK.

Det tjener hjemmeholdet til ros, at spillerne holdt hovedet koldt, og godt opildnet af træner Torben Mølsted kom holdet hver gang tilbage og sikrede sig sejren.

Holdpræstation

Det var i den grad en holdpræstation, der sikrede sejren, men uden at forklejne andre spillere er der grund til at fremhæve målmanden, der specielt i anden halvleg diskede op med nogle rigtig gode redninger på afgørende tidspunkter. Men også Mathilde og Anne Marie diskede op med godt spil.

Men som nævnt, var det en god holdpræstation, der sikrede sejren.

Tæt opgør

– Det blev nøjagtig et så tæt opgør, som vi havde forventet, og som sådanne nogle lokalopgør ofte bliver. Der er tale om to hold, der ikke vil lægge sig ned, sagde Torben Mølsted efter kampen, og han mente, at Team Esbjerg ind i mellem formåede at trække tempoet ud af kampen.

– Vi er bedst, når vi kan sætte tempoet, og det så vi også i de perioder, hvor det lykkedes. Men desværre formåede de nogle gange at trække tempoet ud af kampen, og så var der nogle kendelser, der gik os i mod.

Men man havde hele tiden fornemmelsen af, at sejren til SAR HK aldrig helt var i fare?

– Jeg føler også, at vi hele vejen har kontrol over kampen, lød det fra en tilfreds Torben Mølsted.