Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, fredag den 26. maj 2023

Esbjerg Kommune vil ikke gøre noget for eventuelt at få opgraderet eller udvidet broen over Kammerslusen, så den kan tage tungere og eventuelt bredere køretøjer.

I stedet vil forvaltningen i samarbejde med Ambulance Syd prøve at få GPS-systemet ændret, så der lægges ind i systemet, at broen er en hindring for tung trafik.

Det siger formanden for plan- og byudviklingsudvalget, Henning Ravn (V).

– Vores rådgiver i den slags tilfælde er Cowi, og firmaet, der kender til broen, siger, at den er godkendt til to tons. Vi agter ikke at rejse en sag om det her for at finde ud af, om broen kan opgraderes, eller om den kan udvides. Hvad skulle formålet med det være? At få tungere trafik ud på de forholdsvis små veje nord for broen, siger Henning Ravn.

Han fortæller videre, at hans egen GPS sender ham til Kammerslusen ad Bjerrumvej.

– Man kan lægge vejarbejder ind i systemet, så må man også kunne lægge en forhindring i form af en bro ind, og det kan godt være, at en ambulance har lidt kortere til Kammerslusen, hvis den kommer fra nord og kører den nordlige vej, men jeg tror det er lige så hurtigt at køre ad Ringvejen og Bjerrumvej, for det er bedre veje, siger Henning Ravn.

Debatten om en eventuel udvidelse og opgradering af broen opstod for nogle dage siden, da en ambulance, der skulle hente en patient tilsyneladende med et hjertestop syd for broen, var dirigeret til nordsiden af GPS’en. Redderne måtte med en båre løbe til sydsiden af broen og tilbage igen med patienten.

Annonce