Project Description

Tekst og arkivfoto Hasse Jørgensen, onsdag den 29. september

Kulturen i bredeste forstand sættes under lup under det store Folkemøde i Ribe, der holdes i dagene fra den 14. til den 17. oktober med ikke færre end omkring 150 programpunkter spredt ud over hele byen.

Det er Ribe Stift, der står bag arrangementet, som egentligt skulle have været afviklet sidste år som markering af 100 året for genforeningen. Men som bekendt kom en virus i vejen for dette og mange andre arrangementer.

Nu er programmet for det store folkemøde færdigt og kan læses på hjemmesiden https://www.folkemodeiribe.dk/

Sporten er også en del af kulturen, og det er lykkedes at få arrangeret en sportsevent, der ikke alene byder på ungdomshåndbold i virkelig topklasse, men som også byder på et gensyn med nogle af de ”gamle” kendte håndboldspillere.

Håndboldkampene byder på en kamp i U15 mellem Rødekro og Åbenrå for piger, og de to hold hører absolut til eliten i Europa. På herresiden er det Ribe HK’s U15 hold, der møder Flensborg Handewitt, og også her er der tale om international topklasse.

De to kampe spilles med start henholdsvis klokken 17 og 18.15. Der er gratis adgang til kampene, men der skal bestilles billetter på folkemødets hjemmeside.

De to kampe efterfølges af en lounges, hvor der serveres en god middag. Under og efter middagen vil Anders Dahl-Nielsen, Lars Christiansen, Anders Eggert og John Jacobsen fortælle om deres tid i dansk og tysk håndbold og om de kulturforskelle, de har oplevet både i almindelighed og i sporten i særdeleshed. Det sker efter velkomst og introduktion af håndboldmanden Jan ”Smånni” Larsen og sognepræst Signe von Oettingen.

Fælles for de fire spillere er, at de alle har spillet i Ribe HK, og at de alle også har spillet i tyske klubber med Flensborg Handewitt som det sted, hvor de har spillet mest.

Anders Dahl-Nielsen var som bekendt med til både som spiller og træner at føre Ribe HK frem til 1. division, bronzemedalje og pokalvinder, og han var også med stor succes både landsholdsspiller og -træner.

Til dette arrangement skal der købes billet på folkemødets hjemmeside. Ud over adgangen til loungen giver billetten også adgang til ligakampen fredag den 15. oktober mellem Ribe-Esbjerg HH og SønderjyskE. En kamp, der spilles i Blue Water Dokken.