Trods en Team-Time-Out på rette tid, så kunne spillerne fra Ribe-Esbjerg HH ikke tilspille sig en målchance

Tekst & Foto: Johnny Tauman      Forside: René Jørgensen
4. marts 2021

Med hiv og sving vandt Bjerringbro-Silkeborg håndbold torsdagens kamp mod Ribe-Esbjerg HH.  Mads Øris sendte med et mål blot et sekund før tid hjemmeholdet op på ligaens anden plads (29-28) efter en pausestilling på (16-17). Ribe-Esbjerg HH må med nederlaget vinke farvel til slutspillet, der kun kan nås hvis, hvis og hvis…..

Et solidt greb om kampen

Ribe-Esbjerg HH havde ellers leveret en fantastisk disciplineret indsats og været i front med tre mål med godt ti minutter tilbage – bla. på to gode mål af Kasper Kvist (24-26) og (24-27). Med 5½ minut tilbage scorede Besard Hakaj udeholdets sidste mål (26-28).
Trods en taktisk Team-Time-Out ved stillingen (28-28), hvor cheftræner Kristian Kristensen forsøgte at skabe ro med 75 sekunder tilbage, så fik BSH en gave af dommerparret på endnu en tekniks fejl begået af Daniel Ingason.

Marginal kendelser til hjemmehold

Nu er det nemt at give dommerparret skylden for et nederlaget. Men når et hold som Ribe-Esbjerg HH nu har spillet disciplineret og koncentreret i 50 minutter, så er det vanskeligt at forstå, hvorfor der så pludselig skal hives kendelser for regelfejl frem.
Det var derfor forståeligt, at cheftræner Kristian Kristensen protesterede sig til en advarsel.

1. halvleg

Ribe-Esbjerg HH leverede en solid og godkendt første halvleg, hvor holdet hurtigt førte med to mål flere gange (3-5) og (4-6), men så gik holdet i stå og på fem minutter havde hjemmeholdet vendt det hele på hovedet og førte med både (9-7), (10-7) og (11-8).
Ribe-Esbjerg HH steppede op og fik igen teten med bla. mål af Daniels Ingason (11-9) og (11-10).
Kampen tippede herefter igen til REHHs fordel – og Runar Kárason og Jonas Larholm fandt netmaskerne (12-13).
Med et minut tilbage scorede Mathias Jørgensen på straffekast (15-17), men i kampens døende sekund reducerede Sebastian Skube til (16-17).

2. halvleg

Den solide indsats fortsatte i 2. halvleg, hvor Ribe-Esbjerg i perioder spillede 7-mod-6 spillet med succes. Holdet spillede tålmodigt – og fik i den grad tempoet trukket ud af kampen. Efter en føring på to mål (16-18), da Daniel Ingason scorede i ”tomt mål”, reducerede en stor spillende Nikolaj Øris med sit syvende mål til (17-18).
Fra uafgjort (19-19) var Ribe-Esbjerg faktisk i front i 12 minutter – og overlevede bla. en periode med to spillere udvist: Miha Zvizej og Kasper Kvist.
Men et hjemmehold med marginalkendelser på sin side fik kontakt, da Sebastian Skube udlignede til (22-22).
En stærk indsats sendte igen Ribe-Esbjerg HH i fornt med (24-27). Hvordan det så gik, har du jo læst i indledningen. Ufortjent, at det ikke blev til point.