Kampens spiller Andreas Søgaard

Viljen, kampgejsten og et effektivt helbanepres vendte kampen på hovedet – og Ribe-Esbjerg HH stemplede for alvor ind i slutspillet med uafgjort (33-33) mod Aalborg Håndbold. Alle hold har været i kamp – og Aalborg Håndbold har 3 point, Skjern har to point, mens KIF Kolding og Ribe HK hver har 1 point. Men det kan der jo blive lavet om på allerede på mandag, når Skjern Håndbold på hjemmebane tager imod Ribe-Esbjerg HH.

Var kampen tabt med brændt straffekast?

Da Mathias Jørgensen misbrugte et straffekast og returbolden også blev reddet af Simon Gade med godt 5½ minut tilbage havde de fleste af 1548 tilskuere i Blue Water DOKKEN vel på det nærmeste accepteret et nederlag til Aalborg Håndbold – specielt da Kristian Bjørnsen kort efter øgede føringen til seks mål (27-33).

Scoringspause i de sidste 5 minutter

Hvad der herefter skete, kunne INGEN have forudset – og hvis nogen havde tænkt det, blev det ikke heller ikke sagt højt.
Grundspillets vinder gik i stå – og scorede ikke flere mål!
Fem minutter uden Aalborg-scoringer krydret med formidable redninger af Ágúst Björgvinsson banede vejen for et sensationelt resultat – uafgjort (33-33) – med den sidste scoring sat ind af Elvar Ásgeirsson samtidig med slutfløjtet.

Vilde jubelscener

Følelserne fik frit spil – Ribe-Esbjerg HH har skabt en resultat, som åbner pulje 1 op – og som betyder, at Skjern Håndbold på mandag må frygte at stå over for en flok heroisk kæmpende spillere, der bliver ved til det sidste fløjt.

Aalborg cruisede længe

Som kampen udviklede sig, så det ud som Aalborg Håndbold ville tage den som en walkover – hele tiden i kontrol og i front med (15-18) ved pausen. Og i løbet af anden halvleg var Ribe-Esbjerg HH såmænd bagud med både (20-24) og (22-26).

Næsten hele paletten

Cheftræner Anders Thomsen forsøgte sig med næsten alle sine spillere og angrebskombinationer – en lang periode med 7-mod-6 spillet, og det blev også plads til at give reservemålmand Markus Howe Madsen en kort spilletid.