Project Description

Tekst og Foto: Annette Brøchner Lindgaard
Fredag d. 23. september 2022

Vi er formentlig rigtig mange, der gerne vil bidrage til at klimakrisen kommer under kontrol. Vi er helt sikker også mange, der har svært ved at finde ud af hvordan vi lægger vores vaner om. F.eks. vores tøjforbrug, der ifølge bl.a. FN’s klimaråd er en af de største kilder til CO2-forurening.

Men nu er der hjælp på vej. Onsdag aften mødtes den lokale klub Another Closet i Ribe. Det er 3. gang den lille klub mødes og deler tøj. Det lyder måske lidt pudsigt, men de fremmødte klubmedlemmer gik til opgaven med stor glæde og nysgerrighed. Hvilke nye tøjstykker faldt i smag og passede i størrelsen?

Konceptet er i al sin enkelthed, at kvinder melder sig ind i klubben, mødes en gang om måneden, betaler 149 kr. pr. gang, medbringer kvalitetstøj, som de har lyst til at se andre bruge og vælger selv op til 3 stykker, som de forpligter sig til at bruge og passe godt på indtil næste møde. Det er altså ikke aflagt tøj eller fejlkøb, men søsterlig deling af flotte og elskede kjoler, jakker osv.

På opdagelse i Another Closet

”Verden er ved at drukne i tøj. Vi har skuffer og skabe fulde af tøj, vi aldrig bruger. Alligevel køber vi nyt, når vi skal ud, til fest, forkæle os selv eller bare keder os en smule”. Sådan indleder stifter og konceptudvikler Tina Werborg og fortsætter: ”For selv om jeg elsker silkeskjorter, flæsekjoler og habitjakker – og jeg har masser af sko, støvler og sneakers, jeg ikke vil leve uden – kan jeg ikke længere ignorere det: Der er noget galt med vores forhold til tøj!”

”Her forpligter vi os til at genbruge andres tøj. Det er slet ikke godt nok at give sit aflagte tøj – brugt eller ubrugt – til genbrug og så købe løs af nyt. Intet er lettere, men det er ikke godt nok. Vi køber i gennemsnit 61 stykker tøj om året og vi skal helst ned på 3. Så vi er meget langt fra målet”, siger Tina Werborg.

Som sagt er det 3. gang Another Closet holder møde i Ribe. Næste gang er den 26. oktober kl. 19.00 på Danhostel. Alle er velkomne og man dukker bare op. Det er dog også muligt at indmelde sig på hjemmesiden www.anothercloset.dk

Men allerede d. 16. oktober kommer Tina Werborg og Another Closet til Ribe for at deltage i Kulturnatten, der i år handler om hjernen og hvad den gør og kan. Så her kommer der fokus på, hvorfor tøj betyder så meget for os? Hvordan hjernen påvirkes af at se, føle og sanse (lækkert) tøj. Man kan også læse mere i Tina Werborgs bog, der har den markante titel: Garderobemanifestet – ti gode grunde til at overveje dit næste tøjkøb.

Forsiden af Tina Werborgs bog

Annonce