(Foto: Johnny Tauman) Mange tilskuere til pokalkamp

Tekst & Foto: Johnny Tauman   Foto: René Jørgensen
7. marts 2024

Publikum havde en god aften i Egebæk-Hviding Kultur & Aktivitetscenter, da hjemmeholdet Hviding Idrætsforening spillede pokalkamp i Santander Cup mod Odense Håndbolds ligahold. Det blev til et nederlag på (11-45) efter pausestillingen (7-25).

Hviding åbnede kampen godt

Flere gange skabte hjemmeholdet situationer, som fik klapsalver frem – specielt da holdet åbnede kampen med at komme foran med (1-0), men kort efter udlignede Mie Højlund. Ved stillingen (1-7) forsøgte speakeren at skabe lidt stemning: – KOM SÅ PUBLIKUM, og det hjalp. Faktisk fik hjemmeholdet to gange bolden forbi den hammergode målvogter Freja HAMMER, der vogtede målet for ligaholdet. Der var tale om både fløj- og langskud.

Scoring på straffekast

Midt i 1. halvleg fremprovokerede Sandra Ebsen et straffekast, som blev sat ind til stillingen (5-14).
Hviding havde valgt at tage alle tre målvogtere med – og de gjorde det bedste, de har lært, men var ofte ved kontrascoringer uden chance for at redde.

Mette Kramer Immerkær startede kampen med en flot redning – og opnåede i alt fire redninger, inden hun overlod pladsen til Mathilde Kristensen, der også tog sig af fire skudforsøg – heraf til masser af applaus to lige efter hinanden.

250 larmende tilskuere

Som nævnt var stemningen god med 250 tilskuere, som støttede hjemmeholdet – og en larmende fangruppe med tromme fra Odense.

Holdt Odense fra at score

Anden halvleg begyndte som den første – Hviding fik scoret det første mål til (8-25), men så slog Odense igen – men først efter 4½ minut. Hviding havde chancen for at reducere flere gange på straffekast, men Hammer stod i vejen, mens Althea Reinhardt så til fra udskiftningsområdet. Charlotte Bang var på banen for Hviding – og opnåede ligesom sine målvogterkollegaer at redde 4 skudforsøg.

Odense Håndbolds målvogter Freja Hammer havde 23 redninger.