Tekst og fotos Hasse Jørgensen, torsdag den 23. september

Inden årets udgang er sognearkivet i Hviding efter planerne på plads i det nye hus, der er under opførelse ved aktivitets- og kulturcentret i Egebæk-Hviding.

Torsdag eftermiddag var der rejsegilde på det omkring 120 kvadratmeter store, nye hus, og allerede i uge 42 skal det nye hus stå færdigt klar til overdragelse. Ved rejsegildet i går kunne de omkring 35 deltagere da også konstatere, at det nye hus allerede er under tag og lukket til, og det passede godt til vejret, der bød på den første rigtige efterårsdag med en kraftig vind.

Det nye hus rummer et nyt rum til sognearkivet på 46 kvadratmeter, der giver væsentlig bedre plads end i de nuværende lokaler. Hertil kommer separat indgang med entre på 4,6 kvadratmeter. Desuden får centret et depotrum på 19,5 kvadratmeter, og der bliver et større gangareal, som forbinder de nye lokaler med det eksisterende kultur- og aktivitetscenter.

Det nye gangareal skal bl.a. bruges af sognearkivet til skiftende udstillinger.

Lederen af sognearkivet, Jytte Knudsen, fortæller, at man regner med stille og roligt at flytte arkivet fra de nuværende lokaler i V. Vedsted Forsamlingshus

– Vi har ansøgninger til fonde om nyt inventar, og vi mangler lige svar fra en fond. Vi regner med at begynde flytningen i uge 45, og vi skal være ude af lokalerne i V. Vedsted Forsamlingshus senest den 31. december, fortæller Jytte Knudsen.

Den nye bygning set ude fra

Endnu er der tale om en rå bygning, men deltagerne i rejsegildet kunne nyde pølserne med tilbehør i tørvejr inden døre.