Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, fotos René Jørgensen, torsdag den 16. marts 2023

Med det spil, Ribe-Esbjerg HH i aften leverede mod SønderjyskE, har det lokale hold intet at gøre i slutspillet. Og slutspilspladsen blev da også sat over styr med nederlaget til Sønderjyske på 20-28 efter 7-14 ved pausen.

Der resterer endnu tre kampe i grundspillet, og der er fortsat en mulighed for, at REHH kan komme i slutspillet, men så skal der i den grad andre boller på suppen, end tilfældet var i aftes.

Det var tydeligt fra første fløjt, at SønderjyskE var langt mere opsat på den kamp end REHH. I løbet af under fem minutter kom gæsterne foran med 3-1, og efter godt otte minutter var stillingen 5-1 i SønderjyskEs favør.

Og derefter var der aldrig tvivl om, hvem der ville vinde. REHH kom et par gange op på kun at være et par mål bagud, men hver gang strammede SønderjyskE spillet og tog igen afstand fra værterne.

Ikke meget fungerede

Der var ikke meget, der fungerede for hjemmeholdet. Spillerne havde utroligt svært ved at spille sig igennem SønderjyskEs forsvar, og kom angriberne endelig igennem, havde gæsterne en fremragende målmand i Kasper Larsen, der sluttede med en redningsprocent på over 50. Han blev dog også godt hjulpet af modstanderne, der var meget upræcise og stereotype i deres skud.

I modsatte ende havde August Björgvinsson flere gode redninger, men ofte svigtede forsvaret totalt, og så er det svært at være sidste mand før målstregen.

Det var som om, Sønderjyske havde lagt en plan for kampen og fulgte den til punkt og prikke, mens det ikke så ud, som om REHH havde lavet en plan. Og var den der, blev den i hvert tilfælde ikke fulgt. Det hele bar præg af tilfældigheder, forkerte beslutninger og ikke overholdte aftaler. Kontraspillet lykkedes heller ikke, for hver gang, det så ud som om, det kunne blive til noget, stoppede spillerne op.

Det er svært at finde spillere fra REHH at rose, men Mathias Jørgensen var den på holdet, der klarede det bedst, og han blev da også fortjent ”man of the match”.

Stærk utilfreds cheftræner

Det var da også en alt andet end tilfreds cheftræner Anders Thomsen, vi mødte efter kampen.

Med en kraftig ed som indledning lød de fra cheftrænere, at det var for ringe.

Talte du med store bogstaver efter kampen?

– Det gjorde jeg. Spillerne har fået at vide, at det her er for dårligt. Vi holder ikke aftaler, og det skal der rettes op på hurtigst muligt. Der var ingen, der ville tage ansvar, og til sidst endte det i lidt kaos også på bænken, fordi vi hele tiden søgte spillere, der ville tage et ansvar, blive ved og holde aftaler. Når vi endelig skabte noget i angrebet, afsluttede vi alt for dårligt, lød det fra cheftræneren.

De tre sidste runder

Situationen er den før de tre sidste spillerunder for REHH’s vedkommende, at TT Holstebro netop er rykket op på slutspilspladsen med 20 p. REHH ligger lige efter også med 20 point, og SønderjyskE kommer op 10. pladsen med 18 point.

Vi ved godt, at så længe håndbolden er rund, kan alt ske, men der skal en god portion dygtighed og held til for ikke at sige et mirakel, hvis REHH igen skal op på 8. pladsen, der lige nøjagtig giver plads i slutspillet.

REHH mangler Fredericia ude, Ålborg hjemme og TT Holstebro ude.

SønderjyskE har Kolding hjemme, Nordsjælland ude og Skanderborg hjemme.

TT Holstebro har Ålborg ude, Mors-Thy ude og REHH hjemme.

Umiddelbart synes REHH på papiret at have det sværeste program.

Kampen i tal

Dagens kamp i tal:

Målscorere REHH: Mathias Jørgensen 6, Simon Birkefeldt 4, Marcus Mørk 3, Elvar Asgeirsson og Morten Jørgensen hver 2, Sander Juel, Magnus Haubro og Jesper Munk hver 1.

SøndeerjyskE: August Wiger 9, Tobias Møller 5, Andreas Lang, Morten Bjørnshauge, Sebastian Augustinussen og Noah Gaudin hver 3, Jacob Bagersted 2.

Udvisninger: REHH 2, SønderjyskE 1.

1273 tilskuere.

Adskillige billeder neden for

Annonce