Tekst & Foto: Johnny Tauman
2. marts 2023

Bagud med fire mål (25-21) skulle Ribe-Esbjerg HH trække viljestyrke og ikke mindst kampgejst frem for at få det bedst mulige resultat hjem fra Herning. De rutinerede Marcus Mørk og Simon Birkefeldt fik reduceret (25-23). Og Mathias Jørgensen ville også være med (26-24). Redning af Ágúst Björgvinsson og scoring af William Aar (26-25).
Fire minutter til slutfløjtet!
Og så kom udligningen ved Sune Iversen (26-26).
Den næste der sørgede for en udligning var Andreas Søgaard (27-27).
To minutter til slutfløjtet!
Direkte Diskvalifikation af Jesper Lindgren (RØDT – BLÅT kort).
Marcus Mørk bringer REHH i front (27-28) med 45 sekunder tilbage.
Team-Time-Out til HC Midtjylland med 16 sekunder tilbage.
Udvisning Simon Birkefeldt med to sekunder tilbage.

SKUD FORBI – SEJR til Ribe-Esbjerg HH på (27-28)

Jævnbyrdig første halvleg

Bundproppen HC Midtjylland scorede de to sidste mål i en jævnbyrdig første halvleg – og kom dermed overraskende i front med to mål (15-13) efter flere uafgjorte perioder (3-3), (6-6), (9-9, (11-11), (12-12) og (13-13).
Ribe-Esbjerg HH måtte undvære målmand Ronnie Nicolaisen til denne vigtige kamp i Herning – som erstatning var Markus Howe Madsen med, og han kunne fra bænken se Ágúst Björgvinsson stå med en redningsprocent på 27. Sidstnævnte kom ellers rigtig godt fra start, da han efter blot 1½ minut reddede et straffekast fra Jonas Langerhuus. Den mest træfsikre skytte fra REHH var igen Elvar Ásgeirsson med 3 mål på fire forsøg.
William Aar fik både en 2 minutters udvisning efter 19 og 22 minutters spil, uden det dog fik indflydelse på stillingskrigen.

Andreas Søgaard viste storform

I starten af 2. halvleg scorede Andreas Søgaard sit 4. og 5. mål med 100% træfsikkerhed. Det var dejligt at fornemme en storform fra den sympatiske stregspiller. Markus Howe Madsen overtog målmandsposten og startede med en redning – og på det efterfølgende straffekast kom Ágúst Björgvinsson tilbage og snuppede forsøget fra Mikkel Madsen, men kunne ikke forhindre scoring på riposten. Ved stillingen (18-17) kom Markus Howe Madsen tilbage med en redning – og så scorede Andreas Søgaard igen (18-18).
Begge hold havde svært ved at trække fra og derfor faldt anvendelsen af Team-Time-Out fra de to cheftrænere inden for få minutter. REHH fik ikke den gevinst, som man havde håbet på, da Elvar Ásgeirsson lavede en regelfejl og Rasmus Graffe i stedet kunne bringe HC Midtjylland foran med 2 mål (22-20) og (23-21). Og det blev også (24-21) inden afslutningen, som tidligere beskrevet.