Tekst & Foto: Johnny Tauman
28. april 2024

Ribe-Esbjerg HH lever stadig i kampen om en semifinaleplads, da holdet overraskende spillede uafgjort (32-32) på udebane med Aalborg Håndbold.
Nu venter der et brag i ”Bette Balkan” mod Mors-Thy Håndbold – mens Bjerringbro-Silkeborg har udspillet sin chance for at nå det forjættede land.

De sidste 12 minutter

Kampen havde et tændt Ribe-Esbjerg HH mandskab, der med 12 minutter til slutfløjtet førte med (22-27). Men så gik der gummiarm i kampen for holdet – og de tekniske fejl faldt den ene efter den anden.
I undertal udlignede Aalborg Håndbold til (29-29) med 4½ minut igen. Heldigvis har Ribe-Esbjerg HH en skarp William Aar, der med sit 7. mål øgede til (29-30).
Aalborg fandt hurtigt igen vej til netmaskerne (30-30).
Cheftræner Jesper Holm valgte at sætte Niklas Kraft tilbage i målet.
Det blev en ny føring til Ribe-Esbjerg HH, da Mathias Jørgensen omsatte et straffekast til (30-31).
Lukas Nilsson udlignede med sit 7. mål (31-31).
Med sit 11. mål bragte Mathias Jørgensen sit hold foran (31-32) – på straffekast.
Kampuret viste 59:22, da Stefan Madsen tog sin sidste Tem-Time-Out.
Det næste forsøg på Ribe-Esbjerg HH-målet blev reddet af Niklas Kraft, der imidlertid ikke kunne forhindre Aalborg Håndbold i at udligne til (32-32) et sekund før tid ved Marinus Munk.
REHH-spillerne i jubel!

STORT TILLYKKE!!

Stillinger i løbet af kampen – ca. hvert 10. minut

(3-3), (9-10), (pause 14-15), (20-20), (24-28) (slut 32-32)

Mikkel Hansen er tilbage

Målscorere

Aalborg Håndbold: Lukas Nilsson 7, Mikkel Hansen 5
Ribe-Esbjerg HH: Mathias Jørgensen 11, William Aar 7, Andreas Søgaard 4, Marcus Mørk 3, Emil Grønbech og Sune Iversen hver 2, Elvar Ásgeirsson, Marcus Dahlin og Axel Franzén hver 1

Målvogternes redningsprocenter

Aalborg Håndbold – Niklas Landin – 13,33 %
Aalborg Håndbold –  Fabian Norsten – 29,63 %

Ribe-Esbjerg HH – Niklas Kraft – 27,27 %
Ribe-Esbjerg HH – Ágúst Björgvinsson – 25 %

Næste kamp

Den afgørende skæbnekamp om semifinalepladsen – sammen med Aalborg Håndbold på 1. pladsen – spilles søndag d. 5. maj kl. 18:00 på udebane mod Mors-Thy Håndbold.