Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto privat, onsdag den 18. januar 2023

Har Ribe BK landets bedste U8 hold?

Hvis du spørger holdets træner, er svaret: formentlig ikke.

Men ikke desto mindre vandt holdet det prestigefyldte “Fredericia Indoor Ligacup” Af nogen kaldet det uofficielle danmarksmesterskab i indendørs fodbold.

Kort før jul blev holdets træner Michael ringet op af arrangørerne bag stævnet og spurgt ind til muligheden for at deltage.

De manglede et sidste hold, og flere trænere fra øvrige klubber sagde enstemmigt: ring til Ribe BK.

Så Ribe BK kom med som det sidste hold og gik derfor ind til stævnet med en kæmpe portion ærefrygt. Når klubber som B93, Brøndby og FCK deltager, ved man det er for alvor.

Drengene spiller alle Fifa, så de kendte udmærket nogle af de klubber de skulle møde. De gik nervøse, men spændte ind til opgaven.

Indledende pulje bød på sejr 5-0 over Brøndby i åbningskampen, 1-0 sejr over B93, og fortjent nederlag 3-0 til Marienlyst.

En 2 plads i puljen var nok til at kvalificere sig til den sjove mellempulje, hvor først et 3-1 nederlag til Hundige, uafgjort mod Brøndby og en sejr på 2-1 over Hekla betød, at 4 point var nok til endnu en 2 plads i puljen og dermed kvalifikation til finalepuljen.

Endnu en 2 plads blev sikret i finalerunden, og dermed var en finaleplads mod Gauerslund sikret.

Finalen blev spillet for mere end 1000 tilskuere i en fantastisk kulisse. En kæmpe oplevelse for de unge spillere

En velspillet og fair kamp endte 0-0. Så det hele skulle afgøres efter straffesparkskonkurrence. Først efter 7 nervepirrende spark sikrede Ribe BK sig sejren og kunne lade sig tiljuble af de mange tilskuere.

Michael: – Jeg blev i hvert fald 4 dage ældre på de 10 minutter. Vi kom med på et wildcard. Vi havde ingen ide om, hvor gode vi egentlig var, og nu står vi her. Et stævne hvor alle marginaler og resultater gik op i en højere enhed. Man vinder ikke et sådan stævne, uden det fornødne held.

– Vi har nok ikke landets bedste hold, men vi kan i hvert fald spille med, hvor det er sjovt.

Årsagen til at en så lille klub, som Ribe BK kan spille op mod så store klubber, skal ifølge Michael findes i klubbens store ungdomsarbejde, hvor de frivillige til dagligt gør en kæmpe indsats.

– Vi er breddeklub, men det er også sjovt at vinde.

At der var gjort noget ud af stævnet og ikke mindst det sejrende hold, viser billedet tydeligt

Annonce