Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
28. oktober 2021

Fraværet af Torben Petersen (syg) og en Miha Zvizej uden eneste scoring var med til at gøre udslaget, da Ribe-Esbjerg HH tabte sin 6. kamp i denne sæson med (28-31) efter en pausestilling på (13-17). Men hvad værre er, at Lemvig-Thyborøn håndbold overtog 9. pladsen med en højst overraskende sejr på udebane over TTH Holstebro med hele seks mål (26-32). Næste kamp er nemlig mod Lemvig-Thyborøn på en svær udebane efter landsholdspausen.

Mangler det mentale overskud

Ribe-Esbjerg HH har arbejdet med det mentale udtryk efter nederlaget i Kolding, men der er lang vej igen, når holdet sætter sig selv under pres ved at være bagud fra kampens 1. minut til slutsignalet. Det er utroligt opslidende hele tiden at halse bagefter, og ved flere tidspunkter at misse den succesfulde udligning – og i stedet se modstanderne trække fra.

God stemning i DOKKEN

De 1067 fremmødte tilskuere fyldte godt i DOKKEN – og kom i stemning med kendte såkaldte håndboldschlagere. Derfor var det også lidt af en fuser, at holdet efter 6 minutter var bagud med (0-2), hvilket skyldtes fejl på fejl. Efter snart 7 minutters spil scorede Mathias Jørgensen til (1-2) og Jonas Larholm til (2-3). Men så gik det galt, da Miha Zvizej forsøgte sig med en skrue bold i helt fri position. Det gav Skanderborg Aarhus mulighed for at score i det ”tomme mål” grundet 7-mod-6 spillet. To gange gik det galt og udeholdet kom på (3-7).

Bagud med 9 mål

Cheftræner Kristian Kristensen tog sin første Team-Time-Out – og sendte målmand Kim Sonne på banen. Men det usikre spil fortsatte med større og større måldifference: (6-10), (6-13). REHH tog allerede her sin anden Team-Time-Out, men fik ikke gevinst (6-14) og (6-15). Hele ni mål bagud. Men så kom en god periode, da udeholdet havde en spiller udvist. Tre mål af Jonas Larholm (11-16), (12-16) og (13-17).

Kom godt igen efter pausen

I anden halvleg spillede hjemmeholdet mere aggressivt og målrettet – og fik faktisk næsten kontakt med Skanderborg Aarhus, da først Sune Iversen reducerede til (21-23) og Jonas Larholm til (22-23).

Så tæt på….

Med ti minutter igen ramte Skanderborg Aarhus stolpen, da bolden blev kastet mod det tomme REHH mål – og udligningen kunne være blevet sat ind af William Aar eller Christoffer Langerhuus, der måtte se deres forsøg reddet af en fremragende målmand Kristoffer Laursen med blot 7 sekunders mellemrum.

Hvem mon skulle havde denne bold fra Jonas Larholm?

Nåede aldrig helt op

REHH forsøgte og forsøgte (22-24), (23-24), (24-25), (25-26). Men så fik REHH udvist Jesper Lindgren med 4 minutters igen, og her havde tilskuerne opgivet håbet, men så tog REHH sin sidste Team-Time-Out. Taktikken førte til mål af Christoffer Langerhuus (27-29) og Simon Birkefeldt opfangede et tabt bold og pludselig stod det (28-29) med under to minutter tilbage. Efter sin aktion måtte Simon Birkefeldt halte fra banen og få hjælp af fysioterapeuten.
Da udeholdet gjorde det til (28-30) var kampen principielt afgjort – og sluttede med en tremåls sejr til Nick Rasmussens tropper.

Målscorere

Ribe-Esbjerg HH: Jonas Larholm 10, William Aar 7 (kampens spiller), Jonatan Mollerup 5, Simon Birkefeldt, Christoffer Langerhuus, Mathias Jørgensen, Jesper Lindgren, Sune Iversen og Jonas Hald Christensen hver 1.

Skanderborg Aarhus Håndbold: Morten Balling, Hákun West Av TEIGUM og Thomas Arnoldsen hver 7.

Annonce