Tekst & Foto: Johnny Tauman
8. marts 2024

Ribe-Esbjerg HH er ved at spille en sikker slutspilsplads bort. De dårlige resultater fortsætter – nu vandt TTH Holstebro en knusende sejr. Et hold, som REHH burde kunne tage point fra.

Næsten lige 1. halvleg

Efter en utroligskiftende, men alligevel tæt 1. halvleg, hvor Ribe-Esbjerg HH på et tidspunkt bragte sig foran med både (6-9), (7-10) og (8-11), så betød to misbrugte straffekast ved Mathias Jørgensen og Jakob Frederiksen, at kampen tippede over til TTHs favør. Hjemmeholdet gik fra (13-13) til (15-13) i en periode, hvor Marcus Dahlin var udvist. Alligevel lykkedes det Elvar Ásgeirsson at reducere til (15-14) med 55 sekunder til pausefløjtet. Hjemmeholdet valgte Team-Time-Out med 26 sekunder tilbage – og 19 sekunder senere øgede Nikolaj Enderleit til (16-14). I halvlegens døende sekund fik Jesper Lindgren reduceret til (16-15).
1. halvlegs målvogter duel blev i den grad tabt af REHH – 2 redninger på 18 skud. Langt bedre gik det for Sander Heieren, der blev noteret for 8 redninger på 23 skud.

Misbrugte to straffekast

TTH kom godt fra start i 2. halvleg

Endnu et misbrugt straffekast, fejlafleveringer og skud forbi. På bare 5 minutter var TTH Holstebro i front med 4 mål (19-15), (22-18) og det blev også (27-21), da Elvar Ásgeirsson misbrugte holdets fjerde straffekast.
Ribe-Esbjerg HHs skytter misbrugte en lang række forsøg – eller sagt med andre ord: TTHs målvogter leverede en helstøbt indsats med en redningsprocent på 44 med blot 6 minutter til slutfløjtet.
TTH Holstebro tog Team-Time-Out, hvorpå Christoffer Cichosz passerede Niklas Kraft til stillingen (28-22). I slutfasen fik først Mathias Jørgensen og derefter Christoffer Cichosz udvisninger. Imens øgede Frederik Bjerre med sit 9. mål til (30-23). Symptomisk for kampens forløb, blev William Aars forsøg blokeret – og Emil Grønbech stod derefter for en fejlaflevering.
Kampens sidste scoring blev sat ind af målvogter Niklas Kraft til (30-24).

Niklas spillede sig op i 2. halvleg – blot en redning de første 30 minutter

Stillinger i løbet af kampen – ca. hvert 10. minut

(6-6), (10-11), (pause 16-15), (20-18), (26-21) (slut 30-24)

Målscorere

TTH Holstebro: Frederik Bjerre 9, Nikolaj Enderleit 7, Johan Meklenborg, Nikolaj Marcussen og Christoffer Cichosz hver 4
Ribe-Esbjerg HH: Andreas Søgaard 7, Elvar Ásgeirsson 4, Marcus Dahlin og Morten Jørgensen hver 3, Emil Grønbech, Mathias Jørgensen og Jesper Lindgren hver 2, Niklas Kraft 1

Målvogternes redningsprocenter

TTH – Josip Cavar
TTH – Sander Heieren – 43,90 %
REHH – Niklas Kraft – 30,30 %
REHH – Ágúst Björgvinsson – 14,29 %

Næste kamp

Ribe-Esbjerg HH møder SønderjyskE Håndbold i Blue Water DOKKEN d. 20. marts kl. 19:30.