Project Description

 

Tekst og foto: Renè Jørgensen
27. januar 2023.

EOD næsten færdige med at afsøge område ved Sdr. Hygum

EOD har ind til nu fundet en del metalskrot samt magnetiske sten i jorden, men ingen metaldele eller andet, der indikerer, at der skulle være bomber i området. De sidste undersøgelser bliver sat i gang i løbet af foråret, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste EOD mangler endnu nogle enkelte opgaver, før de er færdige med at afsøge et område ved Sdr. Hygum for eventuelle bomber fra Anden Verdenskrig.

EOD er i store træk færdige med at afsøge området, men skal foretage de sidste undersøgelser, inden opgaven er helt afsluttet.

De sidste undersøgelser bliver sat i gang hurtigst muligt, men opgaven skal tidsmæssigt afpasses EODs øvrige, aktuelle aktiviteter.

EOD har ind til nu fundet en del metalskrot samt magnetiske sten i jorden, men ingen metaldele eller andet, der indikerer, at der skulle være bomber i området.

Myndighederne vurderer på den baggrund, at det er sikkert at afvente de sidste undersøgelser i løbet af foråret.

(EOD står for Ammunitionsrydningstjenesten: Også kendt som Explosive Ordnance Disposal eller blot EOD er en enhed, som har til opgave at fjerne ueksploderet ammunition.red)

Annonce