Tekst: Annette Brøchner Lindgaard
Foto: Ribe Bibliotek
Fredag d. 29. april 2022

Hvad enten du hører til dem, der allerede kender og elsker Inge Nybro Laugesens fine lille bog om livet som sygeplejeelev i Ribe i slutningen af 50’erne, eller du stadig har den til gode, så kan du møde kvinden og forfatteren bag bogen d. 11. maj kl. 16.00 på Ribe Bibliotek.

Det er Ribe Bibliotek og Ribe Byhistoriske Arkiv, der sammen står bag arrangementet.

Lange arbejdsdage og tunge vagter prægede tilværelsen som sygeplejeelev i 1950’erne. Folk levede under beskedne forhold, og livsstilen var enkel, men der var også plads til fællesskab, fritid og fest. Bogen er munter og interessant læsning fra en tid, hvor alt forandrede sig.

Pensioneret sygeplejerske Inge Nybro Laugesen har skrevet sine erindringer om tiden som sygeplejelev i Ribe i perioden 1955-58. Ved foredraget vil hun ud over at fortælle erindringer og vise billeder fra sin elevtid i Ribe. Desuden vil hun fortælle om skriveprocessen og det, at blive forfatter i en sen alder.

Under arrangementet vil der blive lejlighed til at erhverve bogen og få den signeret af forfatteren.  Bogen er indbundet, på 100 sider og med mange fotografier.

Gratis billetter bestilles på biblioteket hjemmeside www.esbjergbibliotek.dk