Tekst & Foto: Johnny Tauman
10. april 2024

De sidste fem minutter blev mere end spændende.
Ribe-Esbjerg HH havde vist fantastisk håndbold og sammen ville de slette det dårlige indtryk efter nederlaget til Aalborg Håndbold.
Med fire minutter tilbage bragte Andreas Søgaard sit hold foran med tre mål (30-33), men Ludvig Hallbäck ville det anderledes og med sit 11. mål reducerede han til (31-33) – og det 12. mål til (32.33) med 2½ minut tilbage.
Det blev (32-34) ved Marcus Mørk, inden BSH kom på (33-34).
Igen Marcus Mørk til (33-35), og 9 sekunder senere Ludvig Hallbäck (34-35).
Med 23 sekunder tilbage tog Cheftræner Jesper Holm sin sidste Team-Time-Out. Holdet mistede bolden, men i det sidste sekund reddede Niklas Kraft et skudforsøg.
SEJR!!! til Ribe-Esbjerg HH på (34-35)

Foran med fem mål

Ribe-Esbjerg HH var både foran (13-18) og (14-19), men måtte nøjes med en to målsføring ved pausen efter en heroisk indsats med en række tekniske skønhedsfejl. Holdene fulgtes ad i kampens start, men efter 10 minutters spil fik REHH skabt en to målsføring som herefter vekslede mellem fem og fire mål, indtil hjemmeholdet var ved at få kontakt ved stillingen (10-13) og (12-14). Igen var Emil Grønbech og Sune Iversen i scorings hopla og skiftedes til at score, mens Niklas Kraft i målet tog godt fra (13-17) og (14-19).

Høj moral  og fornemme føringer

Straks i 2. halvleg reducerede Rasmus Lauge (18-19), men heldigvis for REHH fastholdt Emil Grønbech sin træfsikkerhed med sit ottende mål på ti forsøg (18-20). Det blev endnu bedre, da Andreas Søgaard passerede Johan Sjöstrand til både (20-23) og (21-24).
Ved stillingen (22-25) trådte Rasmus Lauge i karakter og scorede to mål inden for 29 sekunder – og vejen var hermed vist til den første kontakt (25-25) med godt 18 minutter tilbage.
Cheftræner Jesper Holm valgte resolut at tage sin Team-Time-Out – og i det efterfølgende angreb scorede Marcus Mørk til (25-26) – og fulgte op med sit tredje mål til (26-27).
Kampen vippede med konstante udlignende mål af BSH.
Ribe-Esbjerg HH valgte derfor at sætte Ágúst Björgvinsson på mål – og han takkede for tilliden med at tage de første par skudforsøg.
Med 9 minutter tilbage var Ribe-Esbjerg HH igen i front med tre mål takket være scoringer af Sune Iversen og Emil Grønbech (28-31).
Afslutningen på kampen har du jo læst!

Stillinger i løbet af kampen – ca. hvert 10. minut
(5-8), (11-14), (pause 17-19), (22-24), (28-30), (slut 34-35)

Målscorere

Bjerringbro-Silkeborg Håndbold: Ludvig Hallbäck 13, Rasmus Lauge 6

Ribe-Esbjerg HH: Emil Grønbech 10, Mathias Jørgensen, Andreas Søgaard og Marcus Mørk hver 5, Sune Iversen og Elvar Ásgeirsson hver 3, William Aar 2, Morten Jørgensen 1

Næste kamp

Ribe-Esbjerg HH spiller hjemme på søndag kl. 19:00 mod Mors-Thy Håndbold, der i onsdagens tidlige udekamp fik en øretæve af puljens suveræne førerhold Aalborg Håndbold. Hjemmeholdet vandt med (37-26) efter en pauseføring på (19-11).