Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
21. januar 2022

Nu har Billum Vognmandsforretning ApS i snart 1 år indvundet sand og grus i den nye grusgrav op på Hjortlundvej nær Kalvslund. Da RYK IND RIBE var forbi, havde gravemester Bjarne Hjorth Sørensen travlt med at køre blandet materiale til sorteringsanlægget. – Jeg er ved at få sorteret den store bunke med jord og sten, forklarer gravemesteren, der snart skal have fat i en stenknuser igen. Vi kan nemlig ikke bruge stenene, som de er.

 

Bjarne nyder arbejdet ved grusgraven i Kalvslund: – Det er skønt at se, hvordan store bunker kan flyttes og sorteres, mens dagene bliver længere og længere.

– Vi har nu gravet et større område med en dybde på 6-8 meter, fortæller gravemester Bjarne Hjort Sørensen og fortsætter:- Og det var egentlig planen, at vi skulle have en flydende sugemaskine flyttet til Kalvslund i begyndelsen af 2022. Men den er fortsat i brug ved Oksbøl. Vores gravemaskine her på stedet kan kun grave i en dybde på 6-8 meter.

Firmaet flydende sugemaskine kan operere ned i en dybde af 16 meter, hvor den henter sand, grus og sten.

Aftalen om indvinding ved Hjortlundvej lyder: op til 60.000 kubikmeter sand, grus og sten årligt på et område svarende til 11,6 hektar. Det betyder, at der nu påbegyndes gravearbejde i det nordvestlige område.

Materialerne fra Kalvslund skal primært benyttes veje, anlægsarbejder etc. i lokalområdet ved Ribe – og flere vognmænd henter allerede nu materialer fra grusgraven. Nogle transportopgaver vil også foregå med Billum Vognmandsforretnings egne lastbiler, der råder over en vognpark på 16 lastvognstog.

Annonce