Tekst & Foto: Johnny Tauman
20. marts 2024

– Hvis Jesper og drengene kan levere så spændende håndbold hver gang, så bliver det fremover sjovt at gå til HERRE-håndbold i Blue Water DOKKEN, lød det fra en begejstret tilskuer på vej ud gennem regnen for at finde sin bil. Han havde sammen med 2152 andre tilskuere været vidne til en spændende håndboldkamp mellem Ribe-Esbjerg HH og SønderjyskE, der vippede til hjemmeholdets adgangsbillet til slutspillet. Sejren blev på (29-28) efter (16-16) ved pausen.

Den nye cheftræner var tændt og coachede sit hold godt…

.. og der blev snakket og drøftet frit undervejs

Et forvandlet mandskab

Med Jesper Holm som cheftræner og Ronnie Nicolaisen som målvogtercoach var det et forvandlet mandskab, som med glæde i øjnene hjalp hinanden gennem de svære perioder – og bakkede op, når Emil Grønbech steg til vejrs og hamrede sine 8 mål ind bag de SønderjyskE målvogtere.

Ágúst hentede nogle stærke redninger frem

En jævnbyrdig affære

Kampens slutning blev en gyser af format, efter at holdene gennem hele kampen havde mange uafgjorte stillinger som (11-11), (13-13), (24-24), (26-26), (28-28).
I slutfasen reddede Niklas Kraft nogle SønderjyskE forsøg – og Jesper Holm valgte med dygtighed at anvende 7-mod-6 spillet.

Og prøv så lige at se slutfasen – hvor SønderjyskE var i front med (26-28).
Elvar Ásgeirsson reducerer til (27-28) med 2 minutter igen.
SønderjyskE lave teknisk fejl.
Emil Grønbech udligner (28-28) – haluret viser tiden 29:11
Team-Time-Out SønderjyskE 29:33 med matchbold
Redning Niklas Kraft 59:42
Team-Time-Out REHH 59:47
SønderjyskE vælger helbanepres – holdet skal jo vinde for at have en teoretisk chance for at komme i slutspillet.

Mathias scorede det afgørende mål

Mathias Jørgensen får frit løb og scorer til (29-28) 8 sekunder før slutfløjt.
Og på den fantastiske måde sluttede kampen!

Gode dommere i svær kamp

Det internationale dommerpar Jesper Kirkholm og Henrik Mortensen fik sved på panden, da det var to tændte mandskaber, som tørnede sammen. Advarsler, udvisninger og en god dialog blev anvendt med omtanke, så holdene til sidst selv kunne afgøre matchen.

Stillinger i løbet af kampen – ca. hvert 10. minut

(6-5), (10-11), (pause 16-16), (21-18), (24-25), (slut 29-28)

Målscorere

Ribe-Esbjerg HH: Emil Grønbech 8, Andreas Søgaard og Mathias Jørgensen hver 5, Marcus Mørk 4, William Aar 3, Morten Jørgensen 2, Elvar Ásgeirsson og Marcus Dahlin hver 1

Næste kamp

Ribe-Esbjerg HH slutter grundspillet ude mod TMS Ringested på lørdag kl. 16:00.
Med en sejr kan REHH faktisk gå forbi Skjern Håndbold, der ude møder KIF Kolding – og dermed slutte på 6. pladsen med 27 point. Inden kampen i Ringsted er REHH på 7. pladsen med 25 point, mens TMS Ringsted på 8. pladsen har 24 point.

Og lige som en slutbemærkning 🙂 I foromtalen til kampen mod SønderjyskE Håndbold skrev RYK IND RIBE: Et forsigtigt tip på resultatet: (29-28) til REHH.