Tekst og foto Hasse Jørgensen, lørdag den 26. oktober 2024

Det handler om at lære. Men det handler i høj grad også om, at gæsterne og eleverne på Kolvig by Skovmose skal have en virkelig god oplevelse.

Som noget nyt har indehaveren af Kolvig by Skovmose, Tobias Skovmose, arrangeret en elevaften, og det er meningen, at det skal blive en begivenhed, der gentager sig.

Kolvig har seks kokke- og tjenerelever, og det er dem, der kommer til at stå for hele aftenen lige fra valg af menu, kalkulation af kuvertpriser, indkøb, fremstilling af retterne og serveringen.

Kolvig har i alt seks elever, og Sandra Petersen Ebsen, der er i lære som tjener, fortæller, at eleverne fordeler sig på nogle, der er lige ved at være færdige, nogle, der er midt i forløbet og nogle, der stort set lige er startet.

– Vi hjælper hinanden på kryds og tværs, og det har vist sig, at hele processen er meget, meget lærerig. Lige fra sammensætning af menu til indkøb og fremstilling af maden

Klarer i det hele selv også på aftenen?

– Det gør vi, men selvfølgelig er Tobias der til at vejlede os Og så har vi en faguddannet tjener, som snart er færdiguddannet kok. Han er en stor hjælp for os.

Har i ”sommerfugle” i maven?

– Der er ingen tvivl om, at vi op til selve aftenen bliver noget nervøse, og det kan da være, at der kommer en lille svipser et eller andet sted, men vi gør alt for, at det ikke bliver tilfældet, lyder det fra Sandra.

– Jeg skal bare sammen med gæsterne og min souschef være gæst i forretningen den aften og sidde og nyde det. Selvfølgelig har jeg i processen hjulpet med råd og vejledning. Har de foreslået noget, som jeg mente ikke ville fungere, har jeg sagt, at de skulle lave det og så se, hvad der kom ud af det. Om det skulle laves anderledes eller ikke bruges, siger Tobias.

Elevaftenen gennemføres lørdag den 16. november med start klokken 18. Der bliver 12 serveringer med tilhørende vine, hvor der også kan vælges drikkevarer uden alkohol. Hele herligheden koster 1199 kroner. Menuen kan ses på Kolvigs hjemmeside.