Tekst & Foto: Johnny Tauman
7. april 2024

2011 forventningsfulde tilskuere var mødt frem i Blue Water DOKKEN for at se hjemmeholdet følge trop på de andre overraskelser i Slutspillet – men Aalborg Håndbold ville det anderledes. Det topprofessionelle mandskab med Niklas Landin som sikker ankermand ville kæmpe både i forsvar og i angreb. Det blev til et nederlag på 12 mål (26-38), men det kunne sagtens være gået endnu værre.

Første halvleg var ren opvisning

Aalborg Håndbold var skarpe fra første dommerfløjt og bragte sig på få minutter foran med (2-4). Ribe-Esbjerg HH havde nogle angreb, hvor tingene gik op i en højere enhed og fik reduceret stillingen til et enkelt mål (5-6).

Hertil og ikke længere…

”De store drenge” fra Aalborg skruede op for tempoet og var stærke i duellerne – og i målet havde Niklas Landin ”en dag på kontoret”, da mange skud på mål blev pareret / rettet af.

Cheftræner Jesper Holm fik brug for taktiktavlen – men intet hjalp mod overmagten

Ribe-Esbjerg HH havde gang i værktøjskassen og spillede 7-mod-6 spillet, men uden held. Selv Landin kom på scoringstavlen ved at sende bolden i det tomme mål over godt 35 meter.
Frem mod pausen kom REHH bagud med både (10-20) og (10-23).

Anden halvleg fusede langsomt ud

Snakken i pausen havde tilsyneladende ingen virkning på hjemmeholdets spil – i hvert fald fortsatte fejlene og blot 3 minutter senere var forskellen på de to hold 15 mål (12-27). Fejlafleveringer, tabte bolde og manglende afslutning under passivt spil – det var, hvad et bombastisk Aalborg forsvar opnåede. Ved stillingen (16-32) stemplede Niklas Landin ud og overlod pladsen til Fabian Norsten, som stod resten af kampen.

Andreas Søgaard scorede et af sine fem mål efter et kontraangreb

Cheftræner Stefan Madsen gav spilletid til mange reserver på bænken – og de formåede at holde kadencen (20-35), (20-36) og endelig (20-38). Med fire minutter tilbage scorede Aalborg Håndbold ikke flere mål – og dermed vandt REHH resttiden med (6-0) og fik pyntet på resultatet.

Stillinger i løbet af kampen – ca. hvert 10. minut

(5-9), (8-16), (pause 11-24), (16-30), (20-35), (slut 26-38)

Målscorere

Ribe-Esbjerg HH: Andreas Søgaard 5, Elvar Ásgeirsson og William Aar hver 4, Emil Grønbech 3, Mathias Jørgensen, Jakob Frederiksen, Marcus Dahlin og Sune Iversen hver 2, Marcus Mørk og Morten Jørgensen hver 1

Næste kampe

Allerede på onsdag skal Ribe-Esbjerg HH op mod en såret kæmpe – Bjerringbro-Silkeborg Håndbold, der tabte sin første kamp i slutspillet på udebane mod Mors-Thy Håndbold med (32-30). Det er en kamp, som REHH skal have point, hvis holdet vil gøre sig forhåbninger om en plads i semifinalerne. På søndag kommer Mors-Thy Håndbold på besøg i Ribe Fritidscenter kl. 19:00, hvor TV 2 SPORT også tropper op med al udstyr.