Tekst Hasse Jørgensen, foto René Jørgensen, mandag den 28. november 2022

Det så faktisk rigtig godt ud for Ribe-Esbjerg HH i de første 20 minutter af kampen, da holdet mødte Kolding IF i Blue Water dokken. Men så skete der et eller andet med det lokale hold, og det hele endte med et nederlag på 33-39 efter 17-20 ved halvleg.

Hvad der gik galt efter de første 20 minutter, er svært at sige fra tilskuerpladserne, men fra at være foran med 13-10 gik holdet til pausen som nævnt bagud med 3 mål. Det var som om spillerne skævede for meget til uret og måltavlen og pludseligt blev nervøse, da de opdagede, at de faktisk kun skulle holde føringen i ti minutter, før halvlegsfløjtet lød.

Og den nervøsitet, eller hvad det nu var, det var, slap spillerne ikke af med i anden halvleg, hvor det hele tiden var KIF, der havde teten.

Men tilbage til starter. Efter stillingen 2-2 var det REHH, der bragte sig foran, og flere gange var holdet foran med tre mål. Det lykkedes KIF i de første 20 minutter nogle gange næsten at indhente REHH, men hver gang bed hjemmeholdet fra sig og kom igen foran med tre pinde. Lige indtil de første 20 minutter var gået. Og Sådan fortsatte det i anden halvleg.

Alt for mange fejlafleveringer, forkerte indspil til stregen og for mange tekniske fejl gave KIF gode kort på hånden, og gæsterne forstod at udnytte chancerne.

Det skal retfærdigvis siges, at Ribe-Esbjerg HH-spillerne havde strammet sig noget an siden de to sidste kampe mod Mors-Thy Håndbold og TTH Holstebro, der som bekendt endte med store nederlag.

I kampen mod KIF udstrålede de lokale spillere langt mere gejst, engagement og vilje. Der blev tacklet igennem flere gange i forsvaret, og i angrebet viste spillerne i glimt det gode spil, som har kendetegnet starten på sæsonen. Men KIF var denne aften end tand bedre og kørte nogle mere tålmodige angreb til de rette chancer viste sig.