Project Description

Tekst: Johnny Tauman    Dronefoto: Ove Detlevsen
13. januar 2022

To store attraktioner er fastlagt – Tulipanfesten den 12.-15. maj og Ribe Dyrskue den sidste fredag i juli – i år den 29. juli. Begge arrangementer ligger på Hovedengen og kræver adgang med mange differentierede køretøjer.
Nu skal der i løbet af 2022 kloaksepareres i Saltgade og Tvedgade. Det er DIN Forsyning, som står for tilrettelæggelsen af disse projekter.

Anlægsingeniør Tommy Andersen, DIN Forsyning siger til RYK IND RIBE: – Vi har fortsat nogle ender, der skal mødes, inden vi har de endelige tidspunkter på plads, men vi planlægger udførelse af arbejderne i Saltgade og Tvedgade som et sammenhængende projekt, hvor opstarten forhåbentligt vil være efter påske i år.

Han siger videre, at Sct. Peders Gade forventer DIN Forsyning at udskyde, da de gerne vil følge efter Jernstøberi-projektet i håbet om at kunne sikre adgangsforholdene for beboere, P-Hovedengen osv.

Spørgsmålet er så bare: Kan Saltgade kloakeres på mindre end en måned? Kan Saltgade undværes som hovedfærdselsåre til Tulipanfesten og/eller senere til Ribe Dyrskue? Og hvornår er det bedste tidspunk egentligt at kloakere Saltgade?

Som tidligere beskrevet, så forventer Esbjerg Kommune arbejdet på Rosen Allé færdigt i uge 15 (dvs. ved påsketid medio april).

Annonce