Rundt om Bevensee – det lokale islæt på Ribe Open-Air

Hjem/Artikler, Musik, Nyheder/Rundt om Bevensee – det lokale islæt på Ribe Open-Air

Annonce

Project Description

Tekst: Johnny Tauman      Foto: René Jørgensen
18. juli 2019

Vi er stadig sammen
I mere end en forstand
Vi har hus og børn
Vi er kone og mand
Tiden den er gået
Hvor blev den af
Det er vigtigt at huske
Den første dag
Tale op og ikke tale ned
Det er så let at såre i kærlighed
Når man først har stukket
Kniven ind er det lidt li’som
At sige forsvind
Sige forsvind

Fra sangen ”Hamborg og Berlin”

Det lå ikke ligefrem i kortene, at sønnen på missionshotellet i Lemvig skulle blive en kendt musiker og sanger. Flemming Bevensee blev født i Tvillingens tegn – 1. juni 1962 – og boede faktisk det meste af sin barndom og ungdom på hotel, da forældrene senere erhvervede yderligere et hotel i Skjern.

En ægte Tvilling

Der er gang i snakken, når der er en Tvilling i nærheden. Tvillingen elsker at tale om alt og intet. Det er ikke angsten for stilhed, der er årsagen til Tvillingens talestrøm, men ganske enkelt en tanke om, at der ikke er noget emne, der er for stort eller småt, som ikke skal vendes med andre. Ud over at Tvillingen er så glad for at tale, så er han også utroligt god til kommunikation i al almindelighed og er rigtig god til at udtrykke sig.

8 år om en læreruddannelse

Med Tvillingens ”værdier” var var det jo helt naturligt, at Flemming valgte at ville være lærer – og han tilmeldte sig i 1985 den 4 årige uddannelse på Ribe Statsseminarium. Det lå ligefrem i kortene, at linjefagene skulle være idræt og samfundsfag – men at der skulle gå 8 år, inden uddannelsen blev færdiggjort, havde ingen nu forudset. Det var håndbolden, som optog Flemming mest i den periode – og han var god både på banen som spiller og på bænken som coach.

Musikken i ”Dagen derpå”

Flemming fortæller til RYK IND RIBE: ”I samme periode begyndte musikken også at fylde mere og mere – og i 1988 kom jeg med i mit første band i Ribe “Dagen derpå”. Allerede på det tidspunkt skrev jeg nogle sange”.

Vandt bronze og sølv

Men lige tilbage til håndboldkarrieren. Det er en imponerende karriere, som den karismatiske spiller og træner kan se tilbage på. Det blev til 7 år som spiller i ligaen, hvor højdepunkterne var bronze med Ribe HK i sæsonen 86/87 og sølv med Skjern Håndbold i 1993.

Akureyri og Las Palmas

”Jeg startede som senior i Lemvig Håndbold og tog derefter til Akureyri i Island. Det blev også til 1 sæson i Las Palmas i Spanien”, fremfører Flemming Bevensee og fortsætter strømmen af opgaver: ”2 år i Århus KFUM, 3 sæsoner i Skjern Håndbold, 3 sæsoner i TM Tønder og 2 år i spidsen for Ribes kvindehold.” Og så er det blot nogle af opgaverne, som den passionerede håndboldelsker har været omkring.

Altid været i Ungdomsskolen

Der blev også tid til at arbejde – om det er så måske var medvirkende til det lange studieforløb skal vi lade være usagt. ”Jeg arbejdede 3 år i Ribe Kommunale Ungdomsskole inden det sidste linjefag blev afsluttet”, afslører Flemming Bevensee og tilføjer: ”Og så er jeg blevet ”hængende” der – det er faktisk blevet til 26 ½ fremragende år – først i Ribe og nu i Esbjerg”.
Flemming beskæftiger sig hovedsageligt med heltidsundervisningen og dansk / idræt, men lader også gerne musikken få plads.

Autentiske sange

Nogle musikere skriver først teksten – og komponerer derefter musikken. Flemming beskriver sin metode således: ”Det er musikken, som kommer først. Men ingen regler uden undtagelser. Måske har jeg en linje eller en del af et omkvæd, som jeg kan arbejde videre med. Nogle af sangene er bygget på virkelige hændelser, og det har været det der fungerer bedst for mig”.

3 sange kan streames

Flemming Bevensee har 3 sange, som findes på alle streamingtjenester og youtube. Derfor har han også valgt af være medlem af Digidi, som er et medlemstyret pladeselskab, der står for distribuering af musikken til streamingtjenester osv.
Måske har du hørt Flemming Bevensee fortælle om sin liv som musiker og sangskriver hos Lars Paaske som søndagsgæst på P4 syd? Her blev to af sangene afspillet.

Golf – jo, men naturen kalder

Mange vælger at spille golf, når sportens efterår nærmer sig – og Flemming Bevensee er ingen undtagelse: ”Jeg spiller ikke imponerende, men er selv tilfreds.” Golfspillet falder ellers i fin tråd med en anden passion – nemlig gåture i naturen. Hjemme handler det mest om at slå græs og så nyde kaffen, mens tankerne flyver og en ny melodi måske opstår.

Glæder sig til Ribe Open-Air

”Jeg glæder mig til at spille på lørdag – og ja, jeg er lidt nervøs på den gode måde”, afslutter Flemming Bevensee.

”Fik Du Det Hele Med” – a song by Flemming Bevensee