Tekst og foto Hasse Jørgensen, søndag den 11. februar 2024

Ribe får en metalfestival lørdag den 24. august.

Seks mænd er gået sammen og har lavet foreningen Ribe Metalfestival, der står bag arrangementet. Og intentionerne er, at festivalen skal være en tilbageværende begivenhed år for år. I år er planen, at festivalen skal vare en dag, men næste år skal den gerne udvides til to dage.

Initiativtagerne fortæller, at de endnu ikke kan løfte sløret for, hvor festivalen skal afvikles, eller hvilke band, der kommer på scenen.

– Men det er givet, at festivalen bliver en kendsgerning. Vi mangler lige en underskrift på kontrakten omkring spillestedet, og vi er i kontakt med flere både danske og udenlandske bands om at spille på festivalen. Så selv om disse ting mangler, er det en kendsgerning, at festivalen bliver til noget, fortæller de seks samstemmende.

De er enige om, at de ikke vil melde konkrete ting ud, før der er underskrifter på kontakterne.

– For det er dumt at melde noget ud, hvis vi så kommer til at ændre det. Men festivalen bliver til noget. Vi har også en plan B, lyder det.

De seks er Thomas Andersen, Rolf Tornbjerg, Jakob P.N., Martin Christensen, Carsten Askebjerg Jakobsen og Torben Due.

Fælles for dem er, at de elsker metalgenren og den kultur, der omgiver denne form for musik.

Som Thomas Andersen siger: – Vi er vokset op med den, og vi vil gerne give vores børn en oplevelse af musikken og den kultur, der omgiver den. Vi vil også gerne give andre, der ikke kender musikken, en mulighed for at opleve den.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Logoet er klar

De seks regner med i løbet af kort tid at kunne åbne billetsalget til festivalen, og den vil blive på maksimalt 300 kroner.

Der bliver tale om en bred festival, hvor alle genrer indenfor metal bliver repræsenteret, så der bliver noget for enhver smag lige fra den blødere del til den rigtig hårde del af musikgenren.

Desuden er det meningen, at festivalen også skal gøres børnevenlig, så børn kan være med om eftermiddagen, inden det bliver for det mere voksne publikum sidst på dagen.

De seks er enige om, at det første år er en prøveperiode, hvor det skal vise sig, om en metalfestival i Ribe også kan bære. De seks er ikke i tvivl om, at der er bands nok, der gerne vil spille. De satser i første omgang på danske bands, men der kan også blive en ”smutter” over grænsen.

Og så bliver det ifølge de seks spændende, om Ribe og det lokale erhvervsliv vil bakke op om festivalen og hvor langt ude fra, der kan trækkes publikum.

De seks har søgt Kommunens Kulturpulje om tilskud, og det økonomiske grundlag skal ellers skaffes gennem billetindtægter, sponsorater og de godt 80 medlemmer, der er i foreningen Ribe Metalfestival.

De seks venter, at de i løbet af en uge eller to kan melde noget mere konkret ud om lokation og navne på bands.

Som det lyder med et stort glimt i øjnene: – Vi vil gerne gøre Ribe til Danmarks metalhovedstad.