Tekst & Foto: Johnny Tauman
19. maj 2024

Ribe-Esbjerg HH og Fredericia Håndbold Klub skal ud i en tredje kamp om pladsen i finalekampene om mesterskabet i sæson 2023/24. Den anden kamp mellem de to hold sluttede også uafgjort – denne gang med de beskedne cifre (23-23).

Tabte det hele på gulvet

Foran et rekordstort publikum – 2813 i en næsten fyldt Blue Water DOKKEN – tabte hjemmeholdet sejren på gulvet, da både Mathias Jørgensen og senere Jakob Frederiksen inden for det sidste 1½ minut begge misbrugte straffekast – og dermed ikke skabte den tomåls føring, som alle de blåklædte i hallen håbede på. Nu kunne Jonas Kruse Kristensen, FHK,  i stedet udligne til (23-23) med 12 sekunder til slutfløjtet.

Havde matchbold uden effekt

Som i Fredericia havde Ribe-Esbjerg HH efter en Team-Time-Out taget af Jesper Holm muligheden for at afgøre det selv, men på en ½ chance blev Emil Grønbech bremset.

Det sidste forsøg savnede kvalitet, men så var det alligevel ved at lykkes at score på et hurtigt frikast, som Torsten Fries reddede samtidigmed slutfløjtet

Nu venter der så et tredje opgør i Fredericia på onsdag – og chancerne for i denne kamp at slå hjemmeholdet må nok vurderes som 45-55. Skuffelsen over ikke at kunne fastholde en tremålsføring – hvor også en sløset bold kastet frem ad banen kunne have givet en forløsende firemålsføring – bliver noget en vanskelig opgave for trænerteamet, der også skal se fem videoklip.

Misbrugte fem straffekast

Ribe-Esbjerg HH har et problem med straffekast. Holdet misbrugte fem i denne kamp – heraf to i slutfasen. Det har ellers ikke tidligere været et problem – men hvorfor går der så gummiarm i forsøgene. Det skal analyseres:
18:20 Mathias Jørgensen – forsøg reddet
23:18 Jakob Frederiksen – forsøg reddet
45:18 Jonas Larholm – forsøg forbi

Tidligere i sæsonen har Mathias været sikkerheden selv på straffekast

58:28 Mathias Jørgensen – forsøg – på stolpen

Jakob Frederiksen var kold, da han fik muligheden. I Fredericiahallen sendte han koldblodigt bolden i mål til uafgjort – men ikke i DOKKEN

59:15 Jakob Frederiksen – forsøg – forbi

Flere gang foran med tre i 2. halvleg

REHH var bagud med tre mål seks minutter før pausen (7-10), men kom godt igen. I begyndelsen af anden halvleg fulgtes holdene ad, indtil to mål af Andreas Søgaard og Marcus Dahlin fik hallen til at gynge (18-15). Andreas Søgaard holdt niveau og sendte koldblodigt bolden i det tomme FHK mål fra midten af banen på opgiverkast (19-16) og (20-17). Hjemmeholdet begik herefter en lang række fejl og egentlig ganske ufortjent kunne først Reinier Taboada  udligne og Kasper Young bringe FHK i front (21-22).

Den ganske forfærdelige afslutning er beskrevet – og bør hurtigst muligt i glemmebogen.