Tekst & Foto: Johnny Tauman
12. september 2022

Ágúst Björgvinsson viste fantastisk overblik og flot målmandsspil, da Ribe-Esbjerg HH foran tilskuerrekorden i denne sæson – 911 i Blue Water DOKKEN – besejrede Nordsjælland Håndbold med ikke mindre end (35-23). Stillingen ved pausen var (17-9) i en kamp, hvor hjemmeholdet efter det første mål ved Simon Birkefeldt kun gave udeholdet plads til at udligne. Da Mathias Jørgensen havde scoret til (2-1), så holdet sig ikke tilbage.

Tilskuerne sluttede kampen af med stående klapsalver – hvilket lover godt for den næste hjemmekamp 23. september, hvor Lemvig-Thyborøn Håndbold kommer forbi. Den dag må endnu flere gerne komme forbi DOKKEN – og se holdet besejret LTH, som de har besejret to gang i denne sæson.

Det blev en kollektiv sejr, hvor 12 spillere kom på scoringstavlen – og hvor forsvaret godt coachet af cheftræner Anders Thomsen fik lukket godt af for de sjællandske spillere – deres systemer og skudforsøg. Og som anført, så gav Ágúst i målet eksempler på sine styrker med præcise afleveringer til det hurtige opgiverkast og lange afleveringer til hurtige fløjspillere. Disse kompetencer sammen med en redningsprocent på 39 gav ham fortjent æren til at bære titlen: Man og the match.

Mathias Jørgensen var i begyndelsen af kampen så uheldig at ramme Nordsjælland Håndbolds målmand i hovedet på et friløb, hvilket udløste en to minutters udvisning. Så fik vi også set den nye regel i brug i DOKKEN.

RYK IND RIBE bemærkede, at flere spillere efter pausen var tilbage på spillepladsen efter 3-4 minutter – og hele holdet efter godt 9 minutter. Tiden indtil Nordsjælland Håndbold kom fra omklædningsrummet, blev bla. anvendt til løbetræning / opvarmning.

Stillinger i løbet af kampen (ca. hvert 10. minut)

(5-3), (12-7), (pause 17-9), (21-13), (26-18) (slut 35-23)

Målscorere

Ribe-Esbjerg HH: Andreas Søgaard 6, Jonas Larholm og Marcus Dahlin hver 5, Simon Birkefeldt 4, Jesper Munk og Morten Jørgensen hver 3, Elvar Ásgeirsson, Mathias Jørgensen og Arnàr Birkir Hálfdansson hver 2, Magnus Haubro Jensen, Jesper Lindgren, og William Aar hver 1.

Nordsjælland håndbold: Magnus Kronborg 6