Tekst og fotos Hasse Jørgensen, onsdag den 24. marts

Her er stort set alt, hvad hjertet kan begære indenfor ting og sager. Det gælder lige fra stole tegnet af Børge Mogensen og andre møbelklassikere, lamper tegnet og designet af PH, masser af ting i sølv fra bestik til lysestager, teakmøbler, porcelæn, vaser, fade, nips og små genstande.

Stedet er den bygning på Stampemøllevej, som tidligere rummede fabrikken Berima. Her har Malthe Madsen som tidligere omtalt lejet sig ind, og på søndag åbner han her forretningen Primo Borydning.

– Og vi vil fremover have åben for kunder hver søndag fra klokken 10 til 15, og det er også det tidspunkt, vi starter med på søndag, fortæller Malthe Madsen samtidig med, at både han, faderen Jørgen Madsen og broderen Magnus er i fuld gang med at bære varer ind og sætte på plads i de store lokaler, der tidligere rummede fabriksmaskinerne.

Malthe Madsens firma havde tidligere til huse i Odense, hvor han drev det sammen med en kompagnon. Men da Malthe af familiære årsager ønskede at flytte tilbage til Ribe, hvor han er vokset op, købte kompagnonen ham ud af firmaet i Odense. Kompagnonen har stadig forretning i Odense.

– Vi har to små børn, og der er rigtig mange arbejdstimer i det her samtidig med, at jeg har to til tre døgnvagter i måneden som handicaphjælper. Derfor ville vi gerne tættere på familien for at få hjælp til børnepasning og lignende, forklarer Malthe.

Han fortæller videre, at hidtil har Primo Borydning solgt de varer, der kommer hjem ved borydning til andre forhandlere, men med flytningen til Ribe åbnes der også for kunder i almindelighed.

– Og vi holder åbent om søndagen fordi da har familien Danmark tid til at komme på besøg hos os. Vores forretning er jo typisk sådan en forretning, hvor nogle ting forsvinder meget hurtigt, fordi der er tale om populære ting, og derfor er der hele tiden en ret stor udskiftning og omsætning i varebeholdningen, fortæller Malthe Madsen.

Der findes mange ting i møbler, bl.a. danske klassikere.

Der er mange ting i nips og små fine genstande.